îți place muzica clasică? nu lipsi vineri de la conacul prințului charles

Conacul Prințului Charles de la Mălâncrav va fi gazda unui concert de muzică clasică, vineri, 8 august. Accesul se face pe baza de invitație și rezervare.

Circuitul de concerte SoNoRo Conac se reia vara aceasta cu o vizită muzicală la conacul preferat din Transilvania al Prințului Charles: conacul Apafi din satul Mălâncrav. Vineri, 8 august, de la ora 19.00, muzicienii SoNoRo vor concerta pe proprietatea care a aparținut familiei regale maghiare Apafi în urmă cu 600 de ani, restaurată cu deosebită grijă de Fundația Mihai Eminescu  Trust.

Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Christian Naș (violă) vă vor delecta cu un program muzical compus din piese de W.A.Mozart, J.M.Leclair, G.Enescu, A.Dvořák și J.Halvorsen.

Concertul va fi precedat de o vizită a bibliotecii și a salonului conacului.

SoNoRo Conac continuă în luna septembrie la Biserica Neagră din Brașov (13 septembrie) și Conacul Ghyka de la Cotești (14 septembrie), având ca ultimă oprire capitala, cu un concert pe 15 septembrie la Casa Monteoru din București.

Programul concertului de la Mâlâncrav:

WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756-1791) – Duet pentru vioară și violă în sol major, KV 423
JEAN MARIE LECLAIR (1697-1764) – Sonată pentru două viole în la major, op. 12, nr. 2
ANTONÍN DVOŘÁK (1841-1904) – Terzetto pentru două viori și violă în do major, op. 74
GEORGE ENESCU (1888-1955) – Lăutarul pentru violă solo
JOHANN HALVORSEN (1864-1935) – Passacaglia pentru vioară și violă după o temă de G.F. Händel.

CUM AJUNGEȚI LA CONCERT:

Satul Mălâncrav (comuna Laslea, județul Sibiu) se află la 25 de km de Sighișoara, în
drumul spre Mediaș. După ieșirea din localitatea Dandeș virați la stanga urmând indicatoarele către Laslea și Mălâncrav.

Accesul la concerte se face numai pe bază de invitație sau rezervare la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470. Mai multe informații: http://conac.sonoro.ro/

Ultima oră

Comentariul meu