delicii culinare la festivalul “cântecele munților”. participă și tu la serile speciale!

Cântecele și dansurilor populare fac casă bună cu preparatele tradiționale. „Rețeta” este respectată la Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților”, singurul festival din România care, pe lângă parada portului popular și spectacole folclorice, întregește tabloul culturii tradiționale cu seri tradiționale cu specific gastronomic, expoziții de costume populare, audiții muzicale, proiecții de film, ateliere de dans etc.

 

Cea de-a XXXIX-a ediție a festivalului se desfășoară în această săptămână și reunește 800 participanți din Turcia, Algeria, Cipru, Cehia, Bulgaria și România.

 

Serile tradiționale sunt evenimentele speciale în cadrul cărora folclorul și gastronomia tradițională recreează atmosfera de petrecere din țările invitate în festival. Astfel, sibienii și turiștii au prilejul să deguste preparate tradiționale din Cipru, Cehia, Cipru şi România, dar și să danseze și să cânte alături de invitaţii din festival.

Astăzi, în preambulul festivalului, sibienii și turiștii sunt invitați la o seară tradițională românească, la ora 20, la Cămara Boierului (Hotel Hilton). Atmosfera este asigurată de membrii Ansamblului Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului”. Meniul serii cuprinde: gustare țărănească, sărmăluțe cu mămăliguță, plăcintă cu prune, apă plată / minerală și țuică. Preţul unui meniu este de 55 lei /persoană. Rezervări se pot face încă la telefon: 0733/490845.

Mâine, 31 iulie 2014, ora 20, suntem așteptați la o seară tradiţională cipriotă, la Restaurant Casa Armatei. Ansamblul cipriot “Achna Forest“ va reitera atmosfera specifică tavernelor, prin cântece și dansuri ce au făcut celebru folclorul cipriot, dar și prin preparate specifice bucătăriei acestei țări. În meniu se regăsesc Koupepia – Sărmăluțe în foi de viță, Keftedes – Chifteluțe și Koupes – Salată. Prețul unui meniu este de 35 lei / persoană, iar rezervări se pot face la telefon: 0753/044.160.

Preparate specifice bucătăriei turcești – supă de orez, miel sote cu pilaf de orez și baclava – vom degusta la seara tradiţională turcească, organizată, sâmbătă 2 august, ora 20, la Restaurant Grand Hotel. Atmosfera va fi întreținută de Ansamblul Culture Kafkas Folk Dance. Preţul unui meniu este de 35 lei /persoană, iar rezervări se pot face la telefon: 0741/002.517.

În ultima seară de festival, petrecem alături de Ansamblul “The Kyjov Moravian” din Cehia. Astfel, în 3 august 2014, de la ora 20, la Restaurant Select, ne vom delecta cu folclor ceh și preparate specifice: supă de varză cu fasole și cârnați, vrabie Moravia cu găluște și varză înăbușită, găluște cu brânză de vaci și fructe și clătite cu gem și crem. Preţul unui meniu este de 30 lei /persoană, iar rezervări se pot face la telefon: sau 0269/243.333.

Festivalul Internaţional de Folclor “Cântecele Munţilor” este singurul eveniment sibian cuprins în Calendarul CIOFF și unul dintre cele șapte din România. Ediţia din acest an este organizată de Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, fiind o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu