cod portocaliu pe valea oltului și cod galben de ploi în sudul județului sibiu

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat luni dimineață că sudul județului Sibiu este sub avertizare de cod galben de precipitații și a extins Codul portocaliu de ploi, vizate fiind șase județe – Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Olt și Argeș.

 

Potrivit meteorologilor, în după-amiaza zilei de luni și în prima parte a nopții de luni spre marți (28/29 iulie), în județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt și Argeș va ploua torențial și se vor cumula local cantități de apă de 50 — 70 de litri/metrul pătrat și izolat peste 80 litri/metrul pătrat.

Codul portocaliu de ploi va intra în vigoare luni, la ora 15,00, și expiră marți, la ora 3,00.

De asemenea, județele Arad, Timiș, Caraș — Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu (sud), Brașov, Dâmbovița și Teleorman se vor afla sub Cod galben de precipitații timp de 24 de ore.valea-oltului

Conform ANM, în intervalul 28 iulie, ora 10,00 — 29 iulie, ora 10,00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în special în jumătatea de vest a țării, precum și în zona de munte.

Vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie în Oltenia, Banat, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei. Cantitățile de apă vor depăși local 25 — 30 de litri/metrul pătrat și izolat 50 litri/metrul pătrat și va cădea grindină.

 

Ultima oră

Comentariul meu