video gaz metan mediaș, victorie la scor la botoșani în prima etapă a ligii 1

Gaz Metan Mediaş s-a impus duminică, în deplasare, scor 3-0 (1-0) cu FC Botoşani, într-un meci din prima etapa a Ligii 1. Todea, Tahar şi Casimo au marcat pentru echipa antrenată de Cristi Dulca. Camerunezul Ngadeu, de la Botoşani, a fost eliminat în minutul 54, după ce a văzut al doilea cartonaş galben.

 

După ce au fost eliminate din Cupa Ligii, FC Botoşani şi Gaz Metan Mediaş au debutat astăzi în primul sezon al Ligii I la fotbal. Ambele formaţii au venit după o pauză competiţională în care au făcut schimbări majore în lot, iar antrenorii Leo Grozavu şi Cristian Dulca sperau că nu vor mai avea emoţii în privinţa retrogradării.

Partida a început de la scorul de 0-1. La mai puţin de două minute de la startul jocului, Todea reuşeşte să profite de o gafă a defensivei botoşănene şi deschide scorul. Jucătorii lui Dulca rămân în ofensivă şi în minutul 8 Romeo Roberto are şansa de a majora scorul, dar Lazar îşi salvează echipa.

Prima ocazie a gazdelor vine în minutul 15 când fundaşul camerunez Ngadeu Ngadjui reia din interiorul careului dar Pleşca respinge. FC Botoşani a pus stăpânire pe joc şi în minutele 26 şi 27 a avut două mari ocazii prin Ianc şi Hadnagy, ultimul trimiţând în bară. Finalul primei reprize a aparţinut tot botoşănenilor dar Ianc nu a reuşit să marcheze din interiorul careului după care Fulop este ţinut în careu dar centralul Adrian Comănescu nu dictează penalty.

FC Botoşani începe în ofensivă partea secundă dar după numai şapte minute de joc echipa lui Leo Grozavu mai primeşte o lovitură. Centralul Adrian Comănescu dictează penalty pentru un presupus henţ în careu, iar Tahar majorează avantajul oaspeţilor. Mai mult, camerunezul Ngadeu protestează, iar Comănescu îi arată al doilea galben şi din minutul 53 FC Botoşani a rămas în zece oameni. Cu un om în minus şi conduşi la o diferenţă de două goluri, botoşănenii au jucat haotic iar defensiva Gazului nu a avut nicio problemă în a respinge mingile aruncate la întâmplare în careul lui Pleşca. În minutul 71 Fulop îi trezeşte pe cei aproximativ 4000 de spectatori din tribunele Municipalului botoşănean, dar mingea şutată de acesta de la 30 de metri loveşte bara din dreapta lui Pleşca.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=V6xTeWHRtxQ”]
Pe finalul partidei oaspeţii au preferat să conserve rezultatul în timp ce echipa lui Grozavu a fost incapabilă să marcheze măcar golul de onoare. În minutul 86, Casimo scapă singur cu Lazăr şi marchează pentru 0-3. Oaspeţii obţin primele trei puncte din acest sezon în timp ce FC Botoşani se anunţă una dintre candidatele la retrogradare.

Ultima oră

Comentariul meu