avrigul, model de bune practici pentru studenţi

Primăria Avrig a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute vizita unui grup de studenţi care participă la Şcoala de Vară eseia (European Sustainable Energy Innovation Alliance), organizată de Universitatea “Transilvania” din Braşov şi eseia. Studenţilor le-au fost prezentate două dintre proiectele bazate pe energii regenerabile derulate de Primăria Avrig, respectiv Programul Renergy şi Programul Energetic Avrig.

Studenţii, care au vizitat mai multe obiective din România, dar şi din judeţul Sibiu, inclusiv Avrig şi Mârşa, au fost însoţiţi de prof. univ. Anca Duţă, directorul ştiinţific al Institutului de Cercetare al Universităţii Transilvania din Braşov. “Avrigul este un oraş model din punctul nostru de vedere. Noi avem un program de studii de inginerie al sistemelor de energii regenerabile, deci, strict din punctul nostru de vedere, ca dascăli, Avrigul este un oraş ideal. Suntem aici cu o şcoală de vară, sunt cursanţi din Autria, Ungaria, Elveţia, Olanda, Georgia, Armenia, Republica Moldova şi România. Tematică Şcolii de Vară este “Comunităţile durabile de mâine”, ceea ce înseamnă că se pliază perfect pe studiul de caz care este Avrig.

Suntem fericiţi că putem să le arătăm în România ceea ce în diverse locuri din lume se încearcă să se facă. Colaborarea dintre Universitatea Transilvania din Braşov şi oraşul Avrig a început în urmă cu cinci ani şi de atunci lucrăm împreună la conceptul de comunitate durabilă şi cred că, începând cu 2015, vom face şi nişte proiecte împreună”, a declarat prof. unv. Anca Duţă.

“A fost făcută o prezentare pe baza recomandărilor politice oferite în privinţa dezvoltării comunităţii Avrig pe teme de energii regenerabile şi independenţă energetică. Recomandările politice au fost structurate în cadrul programului Renergy, un program European din care fac parte şapte membrii care schimbă bune practice, şi încă trei membrii care conduc proiectul, sunt actori tehnici. În cadrul documentului care a fost prezentat au >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu