zece intrebari ale rusiei legate de accidentul mh17 la care ucraina si sua trebuie sa raspunda urgent!

Rusia a facut publice date de monitorizare militare, care arata cum Kievul a trimis avioane militare de urmarire dupa avionul MH17 cu putin timp inainte de accident si a adresat un set de intrebari pentru Ucraina si SUA in circumstantele tragediei din jurul avionului MH17, potrivit Russia Today.

Oficialii militari – Seful Statului Major General al Fortelor Armate Lt. Gen Andrey Kartopolov si seful Fortelor Aeriene Lt. Gen Igor Makushev – au pus o serie de intrebari Kievului si Washingtonului cu privire la posibilele cauze ale catastrofei din Ucraina, care a ucis aproape 300 de oameni joia trecuta.

1. De ce a deviat avionul MH17 de pe coridorul international?
“Va rugam sa retineti ca avionul a ramas in cadrul coridorului, pana cand a ajuns la Donetk, dar apoi a deviat de la traseu la nord”, a declarat Kartopolov.

2. A fost o eroare de navigatie sau echipajul a urmat instructiunile controlorilor de trafic aerian din Ucraina, Dnepropetrovsk in momentul in care MH17 a deviat de la coridor?
“Abaterea maxima de la frontiera stanga a coridorului a fost de 14 km. Dupa aceea, putem vedea manevrele avionului pentru a reveni la coridor, dar echipajul Malaezia nu a primit nici o sansa de a finaliza manevra. La 17,20, avionul a inceput sa piarda viteza, si la 17.23 a disparut de pe radarele rusesti.”

3. De ce au fost desfasurate in zona un grup mare de sisteme de aparare aeriana ale Ucrainei daca fortele de auto-aparare din Donetk nu au avioane?
“Din ceea ce stim, armata ucraineana a avut trei sau patru batalioane de aparare aeriana echipate cu sisteme Buk-M1 SAM dislocate in apropierea de Donetk in ziua accidentului. Acest sistem este capabil sa loveasca tinte pe o raza de 35 km la o altitudine de pana la 22 km.”

foto – Unitatile de aparare anti-racheta Buk din Regiunea >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu