video celebrul julio iglesias vorbește despre sibiu într-un interviu legat de românia

Artistul spaniol a vorbit în cadrul unui interviu despre regretele pe care le are legate de România. Julio spune că își aduce aminte cu drag de Sibiu și duce dorul festivalului Cerbul de Aur.

 

Deşi a avut multe concerte de-a lungul carierei sale impresionante, în România, Julio nu uită debutul său din 1969 de pe scena festivalului Cerbul de Aur şi regretă că acest simbol naţional al românilor nu se mai desfăşoară din motive financiare.

“Sunt nerăbdător să mă întorc în România pentru că fiecare întâlnire cu publicul este caldă. Voi cânta ceea ce oamenii îmi vor cere, piese care, de-a lungul anilor, mi-au adus bucuria de a simţi că spectatorii se emoţionează la auzul lor. Vor fi şi câteva surprize, dar aş prefera să păstrăm suspansul.

Am avut ocazia să cânt în Romania, mai precis la Bucureşti, doi ani la rând, în 2012 şi 2013, şi de fiecare dată am observat o schimbare în bine. Oraşul are multe clădiri frumoase, care au început să fie restaurate şi puse cu adevărat în valoare. Aveţi cu ce vă mândri. De fiecare dată când vin, sunt impresionat în primul rând de căldura sufletească a oamenilor.

Ca latini, avem multe trăsături comune şi asta se simte încă de la primul contact cu publicul. Legat de “Cerbul de Aur” din 1969, îmi aduc aminte că mi-a plăcut mult Braşovul, deşi era foarte frig, sau cel puţin aşa mi s-a părut mie, care nu eram obişnuit cu iernile de aici.

Alte oraşe româneşti de care îmi aduc aminte cu drag sunt Sibiu, Cluj, Timişoara, Constanţa… “Cerbul de Aur” era un festival internaţional cu tradiţie. Este, într-adevăr, păcat că nu se mai poate organiza din motive financiare. Din păcate, lipsa banilor afectează inclusiv domeniul cultural”, a declarat Julio pentru ziarulring.ro.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=jwchIRGD1uE” splash=”https://i.ytimg.com/vi/jwchIRGD1uE/maxresdefault.jpg” caption=”JULIO IGLESIAS – LIVE – FRAGILE – SIBIU – ROMANIA – 2007 -“]

Ultima oră

Comentariul meu