atenție mare soferi! un truc eficient pentru a răcori vara mașina fără a porni aerul condiționat

Un truc eficient pentru a răci mașina lăsata la soare, prea putin cunoscut de șoferi, a devenit viral pe internet în aceste zile, în care prin alte părți vara chiar e toridă.

Știm cu toții că vara, mașinile noastre se transformă în adevărate cuptoare după ce stau parcate în soare, iar temperatura în interior sare chiar și de 50 de grade Celsius.

Trebuie să așteptăm câteva minute bune ca aerul închis din mașină să re răcorească, timp în care stăm cu geamurile deschise și cu aerul conditionat pornit la maxim.

Un video ce vine din Coreea, care a devenit viral pe net, propune o metodă alternativă, foarte rapidă, de răcit aerul din mașină fără a fi nevoie de pornirea aerului condiționat, deci printr-o economie de combustibil, care ne arde atât de mult la buzunare. În ce consistă metoda?

E foarte simplă și așa cum se poate vedea în filmuleț, șoferul trebuie să lase toate ușile mașinii închise, să coboare geamul din dreapta, de la copilot și apoi să deschidă și să inchidă de vreo cinci ori portiera conducătorului auto, cum ar veni sp facă rapid vânt cu ușa.

Prin această acțiune, aerul încins din interiorul vehicolului este impins rapid afara iar temperatura din interios scade cu mai mult de zece grade în cțteva secunde. Operația se poate repeta pentru o răcire mai mare, inversând portierele.

Ultima oră

Comentariul meu