cel mai renumit și mai mare raliu caritabil din lume trece din nou prin sibiu

Cel mai mare raliu caritabil din lume, The Mongol Rally, trece și anul acesta prin România, prin Sibiu și Vama Veche, unde vor avea loc două petreceri dedicate participanților la eveniment, pe 24 și 25 iulie.

Mongol Rally este cel mai mare raliu neconvențional caritabil din lume ajuns în 2014 la cea de-a 11-a ediție. Echipajele internaționale străbat în mașini de oraș distanța dintre Londra, Marea Britanie și Ulan Bator, Mongolia.

Primul checkpoint din România va fi la Sibiu, joi, când echipajele se vor întâlni cu localnicii la petrecerea organizată în Ursus Cotton Pub. Gazdele vor fi Răzvan Stuparu și Vlad Grigore, adică Mongolification, echipajul care a reprezentat România la competiția de anul trecut. La Mongol Rally, regulile sunt puține și extrem de simple: trebuie să participi cu o mașină standard de oraș. Anul acesta capacitatea cilindrică maxim admisă este de 1.000 de centimetri cubi.

Echipajele își stabilesc propriul traseu și sunt responsabile în totalitate de obținerea vizelor necesare tranzitului, fiecare echipaj donează minimum 1.000 de euro în scopuri caritabile. Până acum s-au strâns donații de peste 5.000.000 de lire sterline. Cauza caritabilă principală este salvarea pădurilor tropicale (Cool Earth). În plus, fiecare echipaj poate strânge fonduri pentru cauzele caritabile pe care le susține.

Mongol Rally pornește din Londra, pe 20 iulie, sau Praga, pe 22 iulie, și are trei checkpointuri până în Ulan Bator: Londra sau Praga — puncte de start obligatorii; Sibiu, România (24 iulie, checkpoint organizat pentru al doilea an consecutiv), Vama Veche, România (25 iulie, checkpoint organizat pentru al patrulea an consecutiv de Paramongols), Baku, Azerbaijan (29 iulie, checkpoint organizat pentru prima dată) și Ulan Bator — linia de finish.

Anul acesta, din România vor pleca două echipe, Dracula Khan și Mămăliga Warriors. În ceea ce privește cauzele locale, Dracula Khan susține Asociația Caritas București, în timp ce membrii echipei Mămăliga Warriors strâng fonduri pentru două familii nevoiașe din România și Republica Moldova. Cei de la Mămăliga Warriors vor lua startul în Mongol Rally din Londra, în timp ce membrii echipei Dracula Khan încep această aventură din Praga.

Evenimentul din Sibiu este organizat de Today You Can Do Anything, o comunitate ai cărei membri experimentează activități sportive generatoare de adrenalină, fiind interesați de depășirea limitelor și de ieșirea din zona de confort. A fost inițiată de un medic stomatolog și un trainer în octombrie 2012 iar în 2013 aceștia au participat la Mongol Rally cu echipajul Mongolification.

Ultima oră

Comentariul meu