sibieni! așteptați un copil? trebuie să vedeți documentarul "indrăznesc să nasc așa cum vreau" - marți la teatrul gong

Așteptați un copil? NU ratați la Sibiu “Indraznesc sa nasc asa cum vreau”, primul documentar despre nastere realizat în România, ce va putea fi vizionat la Sibiu, marți, 15 iulie de la ora 18, la Teatrul Gong.

Documentarul prezinta nasterea naturala nu doar din perspectiva pur medicala, ci si  din perspectiva dorintelor mamei, care alege sa-si nasca copilasul asa cum isi vrea: cu blandete si calm, fara traume si stress.

Care sunt drepturile mamei si ale copilului la nastere? Care sunt riscurile si avantajele nasterii naturale si ale cezarienei? Cine hotaraste data nasterii – medicul, mama sau copilul? 
De ce peste jumatate dintre copiii din Romania se nasc prin operaţie?
 Se poate naste cu demnitate, cu calm si fara groaza?

La toate aceste intrebari, precum si la alte subiecte legate de nastere, isi propune sa raspunda primul film documentar romanesc despre nasteri, care va fi prezentat marti, 15 iulie, la Sibiu. Intitulat “Indraznesc sa nasc asa cum vreau”, filmul prezinta intr-o maniera realista, bine documentata si echilibrata alegerile pe care le au femeile din Romania in privinta nasterii, astfel incat fiecare dintre ele sa hotarasca in cunostinta de cauza cum vrea sa-si aduca pe lume copilul.

Organizatorii evenimentului – Luthelo si Lion Mentor Association – va asteapta marti, 15 iulie, orele 18.00, la proiectia documentarului, care va avea loc la Teatrul pentru Copii si Tineret “GONG” din Sibiu. Intrarea este gratuita. Inscrieri la sibiu@lionmentor.ro.

Ultima oră

Comentariul meu