e oficial. wizz air zboară din octombrie pe ruta sibiu – dortmund. iată cât costă biletele!

Operatorul aerian Wizz Air a anunțat luni că din data de 26 octombrie va fi disponibilă o nouă rută pe relația Sibiu – Dortmund. Cursa va fi operată pentru început de două ori pe săptămână.

Dortmund este cea de a doua destinație deschisă anul acesta de pe aeroportul sibian, după cea care asigură conectarea sudului Transilvaniei cu Londra – Luton, operată tot de compania WizzAir.

Prin adăugarea acestei destinaţii, reţeaua Wizz Air din România creşte la 88 de rute în total, spre 15 de ţări diferite.

Biletele pentru zborurile Sibiu-Dortmund pot fi deja achiziţionate şi rezervate pe wizzair.com la tarife pornind de la 109 lei, pentru un singur zbor, cu toate taxele incluse.

VEZI SI: VIDEO FOTO IMAGINI FABULOASE de la decolarea și aterizarea primei curse low-cost Londra – Sibiu a companiei Wizz Air

Noua rută, la fel ca precedenta, vine în urma finalizării la nivelul Consiliului Județean Sibiu a unei proceduri de selecție publică a ofertelor, în vederea acordării de ajutor financiar pentru “Deschidere de noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internațional Sibiu”.

Ajutorul financiar la înființare este acordat în baza schemei de ajutor aprobată prin Decizia Comisiei Europene C(2013) 3095 final – Ajutor de stat SA.35908 – România – ajutor la înfințare pentru companiile aeriene cu plecare de pe Aeroportul Internațional Sibiu. Acest ajutor financiar face parte din setul de măsuri de stimulare a activității aeroportuare dezvoltat la nivelul aeroportului cu largul sprijin al Consiliului Județean Sibiu.

Biletele pentru ruta Sibiu Dortmund pot fi rezervate începând cu data de astăzi, 7 iulie 2014, pe site-ul companiei (wizzair.com), iar prețul de achiziție al unui bilet “one-way” pornește de la 109 lei.

Ioan Cindrea: Această rută confrimă noua strategie pentru Aeroportul Internațional Sibiu

”Semnarea contractului pentru noua rută, care deschide legături noi cu Germania, este o reușită care ne confirmă strategia pe care am construit-o și prin care dorim să avem cât mai multe destinații operate de pe Aeroportul Internațional Sibiu. Este a doua rută deschisă anul acesta și a doua operată de WizzAir, iar planurile noastre și ale conducerii Aeroportului includ în timp cât mai scurt alte destinații spre Italia, Spania și Franța. În ceea ce privește proiectul Cargo, acesta este în curs de realizare și va completa serviciile de transport pasageri cu transportul de mărfuri, cu implicații deosebite pentru dezvoltarea investițiilor în județul Sibiu și nu numai”, declară Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.cindrea 2

Cu această ocazie Marius Ioan Gîrdea, Directorul General al Aeroportului International Sibiu, a afirmat: “Vedem acest nou progres în cooperarea noastră cu Wizz Air ca o reasigurare a perspectivelor preconizate de creștere a volumului de pasageri și extindere a rutelor de la Aeroportul Internațional Sibiu în viitorul apropiat. Mai mult decât atât, adaugarea acestei noi destinații europene vine să răspundă atât așteptărilor și necesităţilor exprimate de comunitatea pe care o deservim cât și eforturilor conjugate ale Consiliului Județean Sibiu și echipei de conducere a aeroportului în direcția dezvoltării paletei de conexiuni pe care pasagerii noștrii le pot accesa.”

Daniel de Carvalho de la Wizz Air a declarat: “Wizz Air anunţă astăzi noul serviciu de la Sibiu la Dortmund. Cu tarife pornind de la 109 RON, sperăm că această rută va fi la fel de populară ca celelalte 88 disponibile din România. De asemenea sperăm ca acest serviciu va contribui la consolidarea relaţiilor de business şi turistice dintre cele două ţări. Biletele sunt deja disponibile pe wizzair.com“

Wizz Air a transportat anul trecut în şi dinspre România 3,2 milioane de pasageri, faţă de 2,7 milioane în 2012.

Operatorul ungar are curse de pe cinci aeroporturi din România, urmând ca din această vară să opereze şi de pe aeroporutul din Craiova, către şase rute.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu