program redus la două ore pentru arhivele judecătorești din sibiu. avocații comentează schimbarea!

Incepand de miercuri, 2 iulie, si pana la finele saptamanii viitoare, sibienii vor putea arhivele Tribunalului si Judecatoriei Sibiu doar doua ore pe zi, intre orele 08:00 – 10:00.

Motivul este dat de mutarea sediilor Judecatoriei si Tribunalului Sibiu, masura care, totusi, nu afecteaza prea mult munca de zi cu zi a avocatilor sibieni, conform avocatura.com.

Activitatea Compartimentului Arhiva a celor doua instante va fi restransa, ca urmare a procesului de schimbare a sediului”, au anuntat reprezentantii instantelor sibiene. Potrivit acestora, din 16 iulie, atat Tribunalul, cat si Judecatoria, vor functiona in cladirea de pe strada Calea Dumbravii din Sibiu. Acesta este cel de-al treilea sediu pentru Judecatoria si Tribunalul Sibiu, in ultimii patru ani.

Daca in trecut au existat voci de nemultumire din partea avocatilor sibieni legate de schimbarea salilor de judecata, de data aceasta avocatii par ceva mai intelegatori. “Din punctul meu de vedere, aceasta mutare nu ne incurca cu nimic activitatea. Dimpotriva, noul sediu mie mi se pare mai apropiat de Parchet, de Politie, de celelalte institutii cu care mai avem tangenta, deci este oarecum in ajutorul nostru. In concluzie, eu nu sunt nemultumita”, a declarat pentru Avocatura.com Madalina Scutelnicu, membru al Baroului Sibiu din anul 2008.

La fel de impaciuitor este si avocatul Dorin Suciu, unul dintre cei mai cunoscuti avocati sibieni. “Eu nu am comenta din acest punct de vedere pentru ca eu fac mai mult consultanta si ajung, in medie, cam o data sau de doua ori pe luna la instanta. Nu are ce sa ma deranjeze”, a declarat Dorin Suciu, membru al baroului sibian din 1973.

Ultima zi in care instantele sibiene vor mai functiona in spatiile actuale este 16 iulie. “Incepand cu data de 16 iulie 2014, cele doua instante isi vor desfasura activitatea in imobilul situat in municipiul Sibiu, Calea Dumbravii, nr. 30 (langa Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu)”, se arata intr-un comunicat remis de catre Tribunalul Sibiu.

Sediul celor doua instante – Palatul Justitiei, aflat pe bulevardul Victoriei – se afla in reparatii capitale si extindere din 2010, lucrari al caror termen de finalizare a fost decalat, fiind invocate vicii ascunse ale cladirii.

Sursa: avocatura.com

 

Ultima oră

Comentariul meu