bac 2014 dascălii vorbesc de un nou tip de elev | „miticul“, care nici nu ştie, nici nu-i pasă şi ia în derâdere examenul

Examenul de Bacalaureat 2014 a fost mai blând anul acesta la proba obligatorie a profilului: subiectele la matematică la Bac 2014 au fost cele mai uşoare din ultimii ani, însă nu la fel de simplu a fost pentru cei de la uman, care au avut cerinţe mai grele la istorie, aşa cum a fost luni la română.

Nici perlele nu au lipsit, iar dascălii vorbesc deja de un nou tip de elev: „miticul“, care nici nu ştie, nici nu-i pasă şi ia în derâdere examenul.

Ca în fiecare an, lucrările la proba scrisă de la limba română ale candidaţilor care dau acum Bacalaureatul abundă în perle care de care mai amuzante.

Dascălii spun însă că nu mai e vorba doar de cei care fac greşeli pur şi simplu, ci a apărut un nou tip de elev: „miticul de la Bac“, cel care nici nu ştie, nici nu-i pasă, vrea doar să se amuze.

Profesoara de română Ecaterina Stanca susţine că nu trebuie generalizate aceste greşeli către întreaga generaţie: „Sunt elevii buni, sunt elevi care nu învaţă şi fac greşeli şi mai sunt cei care nu ştiu, dar sunt şi dezinteresaţi şi iau în derâdere examenul şi pofesorii“.

Revenirea lui Mihai Eminescu în eseurile de la Bac a fost un prilej în acest sens, cu precădere poezia „Luceafărul“.

,,Cătălina a avut tupeul să-l refuze pe Luceafăr”, „Luceafărul, dornic de răzbunare, îi prinde pe cei doi îndrăgostiţi şi îi învăluie în ura pe care acesta a cuprins-o fiind trădat de Cătălina“, „Eminescu e cel mai mare romancier din literatura română, având poezii precum: Luceafărul…“ sau „Trăind în cercul vostru strâmb…“, acestea sunt câteva dintre perlele culese de profesori din textele elevilor de la profilul tehnologic.

La primul subiect, unde au avut de explicat folosirea cratimei în secvenţa „câte-o“, un candidat a scris că „rolul cratimei este de >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu