record absolut de spectatori la tiff sibiu 2014

Peste 15.000 de spectatori a avut ediția 2014 a TIFF Sibiu, arată cifrele din vânzarea biletelor și estimările proiecțiilor open-air.

Cea mai mare audiență au avut-o, și în acest an, filmele din Piața Mare, acolo unde seară de seară locuril puse la dispoziție spectatorilor s-au epuizat cu minute bune înainte de începerea proiecţiilor. Comedia românească, filmată la New York, America, venim a strâns chiar peste 2.500 de spectatori, urmată îndeaproape de proiecţia filmului O poveste de dragoste, Lindenfeld, în regia lui Radu Gabrea.

Unul dintre cele mai mari succese de public s-a dovedit comedia #Selfie. Prima proiecţie, din Parcul Sub Arini, a strâns 1.500 de spectatori. Mulţi dintre ei s-au înghesuit, la final, să primească afişe şi autografe din partea protagoniştilor peliculei. #Selfie a fost programat din nou la Teatrul Gong, unde a umplut din nou sala, iar organizatorii s-au văzut nevoiţi să îl reprogrameze şi în ultima zi, duminică, datorită cererii din partea spectatorilor.

Cele mai multe intrări la Teatrul Gong le-a adus producţia bloggerului sibian Radu Băzăvan, Usturoi. Aventurile a doi băieţi etnie rromă dintr-un sătuc românesc care fug de acasă ca să-şi asigure un viitor mai bun au smuls ropote de aplauze, fiind difuzată în paraleli în două săli de spectacol ale Teatrului Gong. Ambele proiecţii s-au desfăşurat cu casa închisă.

Filmul-eveniment Tabu, realizat în anul 1931, povestea a doi tineri din laguna Bora Bora, care fug pentru a scăpa tradiţiile restrictive ale tribului lor, a fost proiectat în cadrul ediţiei TIFF Sibiu 2014 la Ceatea Cisnădioara. Proiecţia, acompaniată de muzică live, a atras peste 150 de spectatori.

Tudor Giurgiu: “TIFF se va dezvolta la Sibiu”

TIFF are toate șansele să se dezvolte la Sibiu, crede directorul Festivalului, Tudor Giurgiu.

“TIFF Sibiu cred că are o şansă mare de a creşte. Ideal ar fi să mai apară câteva săli de cinema, pe lângă cinema Arta să mai apară măcar o sală care să fie dotată corespunzător. Cred că proiecţiile în aer liber şi celelalte spaţii unde am tot inovat în fiecare an, spaţii neconvenţionale, dacă le vom creşte şi se vor forma spectatori şi cinefili tot mai mulţi, cred că festivalul se va dezvolta. Nu îmi place să fac predicţii şi prognoze, nu sunt Nostradamus, dar cred că în fiecare an va trebui să vedem în ce direcţii ne ducem. M-aş bucura să vedem cât mai mulţi oaspeţi, regizori, să vină cu filmele lor, să şi le prezintem cred că asta dă o altă legătură cu publicul”, a spus Tudor Giurgiu.

Cea mai importantă manifestare cinematografică din Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a adus, în perioada 25 – 29 iunie, peste 50 de proiecții în 7 spații diferite.

TIFF Sibiu 2014 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria municipiului Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu