dezvăluiri cum a scăpat nicu ceaușescu întreaga familie cioabă de la pușcărie

Daniel Cioaba, fiul fostului “rege” Florin Cioaba, a facut pentru dezvaluiri incredibile despre cum a inceput relatia de prietenie dintre familia lui si Nicu Ceausescu.

“Totul s-a intamplat in 1986. Eu eram un copil atunci. La finalul acelui an, aproape toti membrii familiei noastre au fost arestati de militie, pe motive inventate. Furia lor a plecat de la faptul ca nu am acceptat sa dam statului roman 15 kilograme de aur, pentru a fi lasati in pace. Asa se face ca tatal meu a primit sase ani de inchisoare, bunicul cinsprezece ani, mama si bunica fiind si ele arestate, pe motiv ca nu aveau un loc de munca. Dar de fapt erau angajate cu acte-n regula. Acasa am ramas doar eu cu fratele meu. Ei bine, in aceasta situatie disperata si nedreapta, totodata, matusa mea a facut tot posibilul si a ajuns in audienta la Nicu Ceausescu. El conducea judetul Sibiu, la vremea respectiva”, a explicat Daniel Cioaba pentru WOWbiz.ro.

“Nicu a ascultat-o si i-a spus cat se poate de direct ca daca se dovedeste ca are dreptate in ceea ce sustine, toti cei arestati abuziv vor fi eliberati imediat. In caz contrar, asupra familiei noastre se va abate o adevarata urgie. Domnule, va spun sincer ca Nicu a fost cat se poate de corect. Dupa ce a verificat cum stau lucrurile, la nici o luna, ai nostri au fost eliberati. S-a dat atunci un decret prezidential, de care au beneficiat si alti detinuti. Eu cred ca acel decret a fost dat cu dedicatie pentru familia noastra”, a mai spus Daniel Cioaba.

Din acel moment, intre Nicu si cunoscuta familiei de rromi din Sibiu s-a legat o prietenie. “Nicu ne-a vizitat de cateva ori. Imi aduc si acum aminte ca venea cu un Renault inmatriculat cu numar 1 SB-101. Era un om foarte popular, la locul lui”, a adaugat urmasul “regelui” Cioaba. Dupa Revolutie, cand Nicu abia iesise din puscarie, Florin Cioaba nu a uitat dreptatea pe care “Printisorul” i-a facut-o in 1987. “Stiu ca a venit la noi acasa, iar tata l-a primit ca pe un bun prieten. El avea atunci mare nevoie de bani, asa ca tatal meu l-a ajutat financiar. A fost un gest facut pentru un prieten. Sa stiti ca indiferent ce s-a spus despre Nicu Ceausescu, sibienii ii poarta si astazi un mare respect. A fost un om de mare caracter care daca a putut sa faca un bine, l-a facut”, a incheiat Daniel Cioaba.

Sursa: wowbiz.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu