Nici nu a plecat bine din Romania vicepresedintele SUA, Joe Biden care ne asigura de sustinere in fata Rusiei, ca Romania se vede amentintata real de pericolul ofensivei rusesti. Premierul britanic David Cameron a avertizat statele UE, la summit, ca nominalizarea lui Jean-Claude Junker la presedintia CE ar putea avea efecte negative pentru fiecare tara, Romaniei, Bulgariei si Poloniei transmitandu-le ca risca sa ramana fara protectie in fata Rusiei, potrivit Mail on Sunday.

Publicatia Mail on Sunday a prezentat extrase ale discursului pe care premierul David Cameron l-a tinut in fata sefilor de stat si de guvern din tarile UE, cu ocazia reuniunii Consiliului European, in incercarea de a-i convinge sa nu il desemneze pe Jean-Claude Junker pentru postul de presedinte al Comisiei Europene.

“Unele persoane strica reputatia UE pentru ca spun un lucru in public si altul in discutii private. V-o spun direct, veti regreta aceasta decizie. Marea Britanie are o problema cu domnul Juncker din cauza vederilor federaliste ale acestuia. El nu inseamna nimic pentru cetatenii Marii Britanii. Ei nu il cunosc. Cum ar putea sa il stie daca nu a facut niciodata campanie acolo?! De data asta, este problema noastra. Dar, data viitoare, va fi a dumneavoastra. Oricine de la aceasta masa care se opune puternic instituirii postului de presedinte al UE va fi prins in cursa. Prin cedarea puterilor de aparare a intereselor nationale, si dumneavoastra veti ramane fara putere de actiune”, i-a avertizat Cameron pe liderii statelor europene.

Potrivit Mail on Sunday, premierul britanic a trecut apoi la fiecare tara, explicand care ar fi efectele cu care acestea s-ar putea confrunta daca Junker va deveni presedinte al Comisiei Europene. Referindu-se la Letonia, Lituania si Estonia, Cameron a precizat: “Protectia noastra pentru aceste tari este garantata in prezent, dar un alt presedinte (al Comisiei Europene – n.red) ar putea >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu