trateaza-te din timp cu morcovi

Stiati ca morcovii va ajuta sa aveti o inima sanatoasa, previne diferite tipuri de cancer, este bun pentru vedere, sau previne diabetul zaharat?

Citeste proprietatile nebanuite ale morcovilor.

1. Inima sanatoasa
Consumul regulat de morcovi ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Conform unui studiu britanic, consumul de 200 g de legume, timp de trei saptamani a dus la reducerea colesterolului “daunător” cu 11%.

Este cunoscut faptul ca un nivel ridicat de colesterol este un factor de risc major pentru bolile de inima.

Un alt grup de oameni de stiinta au descoperit ca legumele radacinoase reduc riscul de a avea un atac de cord. Cercetarile Institutului de studii farmacologice din Italia, au constatat ca persoanele care consuma regulat morcovii au un risc de 1/3 mai mic de infarct, comparativ cu cei care consuma legume din cand in cand.

2. Previne cancerul
Morcovii contin beta-caroten, care, conform studiilor, au avantajul de a reduce riscul anumitor tipuri de cancer, in special cancerul pulmonar.
Cercetatorii britanici au descoperit ca un consum crescut de beta-caroten, 1.7 – 2.7 miligrame pe zi reduce riscul de cancer pulmonar cu mai mult de 40%. AVG morcov cuprinde aproximativ 3 miligrame de beta-caroten.

Citeste AICI : 15 simptome de cancer pe care femeile le ignora

Un alt studiu a aratat ca fibrele continute in morcovi, reduc riscul de cancer de colon cu 24%.

In conformitate cu un al treilea studiu, femeile care au mancat frecvent morcovi cruzi au un risc de 5-8 ori mai mic de a dezvolta cancer de san decat femeile care nu consuma legume.

3. Pentru vedere
Beta-carotenul este util pentru vaz. Studiul a constatat ca daca se consuma morcovi vom reduce cu 40% degenerescenta maculara. Boala este definita chair si prin pierderea vederii odata cu trecerea varstei.
Legumele crocante sunt bogate in vitamina A, care ajuta, de asemenea, la mentinerea sanatatii ochilor si vederii.

4. Impotriva accidentului vascular cerebral
Un morcov pe zi reduce riscul de accident vascular cerebral cu 68%. Conform rezultatelor subiectilor afectati de accident vascular cerebral, care au avut un nivel mai inalt de beta-caroten in corp au avut un prognostic mai bun pentru supravietuire in comparatie cu ceilalti.

5. Diabet
Morcovii sunt utili pentru reglarea nivelului de zahar din sânge din cauza prezentei de carotenoizi.

Carotenoidele influenteaza rezistenta la insulina, si contribuie astfel la scaderea nivelului de zahar din sange.

Ultima oră

Comentariul meu