Adolf Hitler a reusit sa-si puna deoparte putin cate putin, strangand o avere de aproximativ 4,5 miliarde de euro in mai multe conturi secrete din Elvetia, potrivit istoricilor.

Documente noi arata ca dictatorul nazist a strans echivalentul a sute de milioane de lire sterline, bani pe care i-a tinut ascunsi de poporul german, relateaza dailymail.co.uk.

Dupa moartea sa, s-a presupus suma a disparut complet, impreuna cu o colectie de arta substantiala. Dar istoricii au reusit acum sa ia urma banilor prin documente despre taxe si situatii bancare. Potrivit acestora, Hitler ar fi ascuns evidenta a 1,1 miliarde de marci germane din acea perioada, echivalentul a 4,5 miliarde de euro in prezent.

Hitler insista ca discursurile sale publice ii aduceau sume mici de bani si ca nici macar nu avea un cont in banca. Dar un documentar recent numit “The Hunt For Hitler’s Missing Millions” (“Vanatoarea dupa milioanele lipsa ale lui Hitler”) exploreaza felul in care a facut in secret o avere uriasa.

Astfel, liderul nazist a refuzat sa plateasca taxe, evitand plata a aproximativ 2.19 miliarde de euro inainte sa adopte o lege care sa il scuteasca de plata impozitelor.

Cartea pe care a scris-o in inchisoare, “Mein Kampf”, a generat 1 milion de marci germane pe an dupa ce Hitler a decretat ca un exemplar sa ajunga la fiecare cuplu casatorit, de plata caruia se ocupa guvernul.

Expertii mai sustin ca dictatorul a scris un testament secret in dimineata zilei in care a murit, sperand >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu