sibiul se mândrește cu medicii ortopezi recunoscuți internațional pentru performanțele lor

În perioada 11-14 iunie a avut loc la Sibiu prestigiosul curs internaţional de Traumatologie “AOTrauma Course—Basic Principles of Fracture Management”, dedicat tinerilor medici din specialitatea ortopedie-traumatologie.

Cursul s-a adresat unui număr de 54 de medici ortopezi-traumatologi din toate centrele medicale importante ale României (Cluj, Târgu Mureş, Bucureşti, Timişoara, Sibiu etc.) şi a avut ca şi lectori personalităţi de prim rang din Germania, Austria, Belgia, Grecia precum şi din România.

La acest curs a participat, în calitate de lector, şi Dr. Mihai Roman, medic şef Secţia Clinică Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„Am fost invitat să particip ca lector la acest prestigios curs şi asta reprezintă o onoare pentru mine şi o cinste pentru secţia de Ortopedie pe care o reprezint. De asemenea, este o recunoaştere a îmbunătăţirii permanente, în ultimii ani, a calităţii actului medical realizat de întreg colectivul de ortopezi din cadrul secţiei Ortopedie a Spitalului Judeţean Sibiu. Cursurile AO sunt cele mai bune şi cele mai căutate cursuri de traumatologie la nivel internaţional iar alegerea Sibiului ca şi gazdă a unui asemenea eveniment nu a fost deloc întâmplătoare. Împreună cu distinşii colegii din străinătate şi din ţară am încercat sa transmitem informaţie de calitate şi experienţa noastră mai tinerilor noştri colegi ortopezi”, a declarat Dr. Mihai Roman, Medic Şef al Secţiei Clinice Ortopedie din cadrul SCJU Sibiu.

Fundaţia AO îşi are originea într-un grup elveţian de studiu, Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen (AO) şi a fost fondată la Biel în Elveţia, în 1958. Este renumită pentru componenta educaţională de cea mai înaltă de calitate, în scopul de a promova excelenţa în îngrijirea pacienţilor cu leziuni musculo-scheletice. Prin cercetare, dezvoltare şi educaţie, Fundaţia AO are ca scop asigurarea calităţii în ceea ce priveşte principiile, practicile şi rezultatele în tratamentul fracturilor.

Fundaţia internaţionala AO organizează periodic cursuri de nivel mondial pentru chirurgii ortopezi. Acestea includ work-shopuri la care medicii au ocazia de a folosi cele mai noi implanturi, precum şi prelegeri susţinute de ortopezi si traumatologi experţi.

 

Ultima oră

Comentariul meu