încep meciurile tari la pamira open sibiu 2014

Victor Crivoi / Răzvan Sabău este principalul punct de atracție al primei faze a tabloului principal la simplu. Două generații de vârstă, Marius Vecerdea – 40 de ani și Victor Cornea – 20 de ani, formează echipa surpriză a turneului în proba de dublu.

Astăzi încep partidele în tablourile principale de simplu și de dublu în turneul Pamira Open, turneu dotat cu premii totale în valoare de 10.000 de dolari. La finalul turneului de calificări, 8 jucători, cu toții din România, au avansat pe tabloul principal care conține 32 de nume. Favoritul numărul 1 este Victor Crivoi, campionul en-titre la Pamira Open.

Crivoi dă piept cu un alt jucător emblematic, chiar din primul tur, fostul campion de juniori la Wimbledon, Răzvan Sabău. Cei doi vor juca în cea de-a doua zi a turneului.

Sibiul este bine reprezentat la Pamira Open. Sportiv al Tenis Club Pamira, unde se pregătește de la 12 ani, Victor Cornea este student la Universitatea din Florida unde, din luna septembrie, se va pregăti cu echipa de tenis clasată în primele 9 în clasamentul universitar din SUA.

„Am ales varianta unei Universități în America datorită condițiilor deosebite create atât pentru pregătirea sportivă, dar și pentru oportunitățile de studiu și sistemul competițional foarte bine organizat, în care am posibilitatea să întâlnesc jucători puternici. Mă simt pregătit pentur a începe cu turneul de la Sibiu urcușul către top 300 ATP. Țintesc fazele finale ale turneului și mizez mult pe susținerea publicului sibian”, spune Victor Cornea. Victor este campionul en-titre al turneului de dublu de anul trecut și singurul jucător de tenis sibian care a reușit vreodată să câștige titlul unui turneu din circuitul mondial al Federației Internaționale de Tenis. Tânărul sportiv va concura atât la proba de simplu cât și la cea de dublu.

Surpriza turneului este însă revenirea în teren a lui Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open. La 40 de ani, Marius va face echipă cu elevul său, Victor Cornea, care numără jumătate din anii profesorului.

„Deși nu am mai jucat la nivel competițional internațional de 4-5 ani, am considerat interesantă ideea de a face echipă cu Victor. Știu că el își dorește să-și apere titlul de la ediția din 2013, însă consider că oportunitatea de a promova sportul în general și Sibiul în mod special, este mai mare prin formarea unei echipe inedite, cu 2 sibieni autentici, născuți în Sibiu, care reprezintă Sibiul, care reprezintă două generații diferite. Eu m-am întors după mulți ani petrecuți în Germania și apoi în America, pentru a construi în Sibiu dar și pentru a transmite cât mai mult comunității, prin programele de educație atât fizice cât și mentale. Victor de asemenea se pregătește în America însă își doreste să-și găsească locul de bază înapoi în Sibiu. Indiferent de rezultatul înscris pe tabela de marcaj, sperăm ca prin acest exemplu să arătăm comunității că rezultatul final este în noi și este pe termen lung, și că fiecare dintre noi poate face asta”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open.

Astăzi sunt programate 6 partide de simplu și 8 partide de dublu. Primele meciuri încep la ora 10 iar ultimele partide la ora 17. Cei doi sibieni vor juca în ultima partidă a zilei, pe terenul central, de la ora 17.

Pamira Open este un turneu organizat de Tenis Club Pamira în cadrul proiectului Sibiu Open, ce conține trei turnee internaționale, Women`s Open (feminin), Pamira Open (masculin) și Sibiu Open (masculin). Primele două turnee au premii totale în valoare de 10.000 de dolari fiecare în timp ce Sibiu Open are premii în valoare de 65.000 de dolari. Evenimentul este cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu