sibienii invitați să învețe chineză la ”colțul chinezesc” de la biblioteca județeană astra

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu va inaugura Chinese Corner/Colţul Chinezesc în incinta corpului B (la parter). Proiectul, realizat în parteneriat cu Institutul „Confucius” din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, reprezintă o nouă componentă a serviciilor culturale existente în biblioteca publică sibiană.

Colțul chinezesc este dotat cu cărţi şi materiale audio-video în limba chineză din toate domeniile, cu cursuri interactive destinate învățării limbii chineze și cu o importantă bază de date referitoare la civilizația multimilenară a unei țări care joacă şi va juca un rol tot mai important pe scena mondială.

Prin deschiderea Colțului Chinezesc, Biblioteca Judeţeană îşi dovedeşte disponibilitatea de a veni în întâmpinarea interesului deosebit manifestat de utilizatorii noştri faţă de cultura şi civilizaţia Chinei.

Programul va rula pe o perioadă de trei ani, urmând o prelungire conformă cu impactul asupra beneficiarilor. Nu va exista nici o barieră lingvistică, voluntarii Institutului Confucius fiind deja vorbitori de limba română.

Cursurile și toate serviciile de informare și împrumut vor fi gratuite.

Institutul Confucius de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a luat ființă în cadrul cooperării dintre Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) în Sibiu, România și Beijing Language and Culture University, China.

Institutul Confucius din Sibiu este primul stabilit în România și are ca drept susținător Office of Chinese Language Council International (Hanban). Scopul noului partener al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu este consolidarea cooperării educaționale între România și China, sprijinul și promovarea dezvoltării învățământului în limba chineză, și dezvoltarea înțelegerii reciproce între români și chinezi.

Ultima oră

Comentariul meu