miercuri începe tiff sibiu 2014. descarcă programul oficial!

Cea mai importantă manifestare cinematografică din Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), începe miercuri și aduce, în perioada 25 – 29 iunie, peste 50 de proiecții în 7 spații diferite.

Ca în fiecare an, evenimentele speciale vor completa programul Festivalului. Miercuri, în prima zi, la Teatrul Gong, de la ora 21.00, sibienii vor putea vedea un spectacol de teatru-concert: piesa Pescărușul. Ultimul Act, de A.P. Cehov. Pusă în scenă de două asociații independente de teatru, Inspira și On Stage, piesa este regizată de Carmen Lidia Vidu. Pescarușul. Ultimul act este un spectacol vizual care are la bază al patrulea act al piesei „Pescărusul” de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate și iubite piese din lume.

Joi, 26 iunie, de la ora 22.00, în parcul Sub Arini, va rula, în premieră la Sibiu comedia Selfie, film apărut în anul 2014 și regizat de Cristina Iacob. O mare parte din echipa de producție a filmului va fi prezentă la proiecție și va discuta la final cu publicul. Printre invitații serii se numără regizorul Cristina Iacob, producătorul Cristina Dobrițoiu și actorii Olimpia Melinte, Levent Sali, Flavia Hojda și Alex Călin.

Decorul medieval al Cetății Cisnădioara va prinde din nou viață, vineri, 27 iunie, de la ora 21:30, aici fiind programată pelicula Tabu. Filmul mut a filmului va fi acompaniată live de Foley`Ala, o mixtură de ritmuri polineziene, sintetizatoare, instrumente acustice, voce și modulații electronice. Tabu sau A Story of the South Seas este ultima peliculă realizată de regizorul german Friedrich Wilhelm Murnau. Proiectul a început ca o colaborare cu Robert J. Flaherty la un documentar de ficţiune şi s-a încheiat, după 18 luni, ca un film de (unic) autor. Murnau nu a mai putut, din păcate, să fie prezent la premiera peliculei, care a avut loc la o săptămână după moartea sa, într-un accident auto. Pentru proiecția de la Cisnădioara spectatorii vor avea la dispoziție și un autocar, care va pleca spre cetate la ora 20:45 din parcarea Sălii Thalia. Biletele pentru evenimentul din Cetate se vor pune în vânzare doar la fața locului, în limita locurilor disponibile.

Muzeul în aer liber Astra va găzdui și anul acesta un film care să se integreze perfect în decor, sâmbătă, 28 iunie, de la ora 22.00, All is Lost / Când totul e pierdut, cu Robert Redford în distribuție.

Prețul biletelor pentru ediția 2014 a TIFF Sibiu este de 10 lei/proiecție și 7 lei redus la Teatrul Gong, Bohemian Flow și Librăria Habitus, 10 lei la Muzeul Astra și 15 lei la Cetatea Cisnădioara. Accesul la proiecția din Parcul Sub Arini este liber.

TIFF Sibiu 2014 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria municipiului Sibiu.

CLICK AICI SĂ DESCARCI PROGRAMUL TIFF SIBIU 2014

Ultima oră

Comentariul meu