Oficialii CE sunt ingrijorati de soarta autostrazii Sibiu-Pitesti. Pe de alta parte ministrul Transporturilor a anuntat azi ca tronsonul de autostrada Saliste – Cunta, nu va fi gata in noiembrie 2014.

Pe langa discutiile privind slaba absorbtie a fondurilor europene, reprezentantii Comisiei Europene au discutat la Bucuresti si despre MasterPlanul General de Transport (MPGT), document aflat in centrul criticilor severe transmise de Bruxelles atunci cand s-a analizat Acordul de Parteneriat pentru exercitiul financiar 2014-2020 transmis de Romania, au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei.
Astfel, oficialii europeni spun ca MasterPlanul a inregistrat progrese, insa ca documentul nu este inca gata. In plus, reprezentantii CE spun ca in aceste zile se definitiveaza unele aspecte esentiale ce vor fi incluse in forma finala a MPGT-ului.
Unul dintre aceste aspecte esentiale se refera la autostrada Sibiu-Pitesti, o autostrada pe care partea romana incearca sa o “transforme” din calcule intr-o investitie prea scumpa si greu de realizat, in dauna altor autostrazi pe reteaua TEN-T Core din tara care ar fi teoretic mai utile si mai usor de construit.
Intentiile autoritatilor romanesti ridica temeri in randul oficialilor europeni, potrivit unei surse apropiate discutiilor consultate de HotNews.ro.

De altfel, intentiile si calculele autoritatilor din Transporturi se regasesc partial si intr-un document >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu