Omniasig Vienna Insurance Group a anuntat marti ca suma totala platita ca despagubiri turistilor romani aflat in autocarul care a facut accident anul trecut in Muntenegru depaseste valoarea de 4,2 milioane de euro.

Autocarul implicat în accident era asigurat de către Omniasig, printr-o poliţă de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) şi o poliţă de asigurare facultativă Casco.

În baza poliței RCA, au fost deschise 47 dosare de daună pentru cei 45 de pasageri ai autocarului și cei doi șoferi, precum și un dosar pe Carte Verde pentru un cetățean din Muntenegru.

Astfel, 40 de cazuri au fost deja soluționate pe cale amiabilă, două sunt în curs de soluționare pe aceeași cale, iar în cadrul dosarului de daună care avea ca obiect pretențiile de despăgubire formulate de către familia șoferului vinovat de producerea accidentului, aceste pretenții nu au fost acoperite de polița RCA.

“Sperăm ca și celelalte patru cazuri să fie rezolvate pe cale amiabilă, iar dacă acest lucru nu se va realiza, este probabil ca acestea să fie soluționate de către instanțele de judecată competente, conform prevederilor legale în vigoare”, se arată în comunicatul Omniasig.

Valoarea totală a despăgubirilor acordate pentru riscurile de deces și de vătămare corporală în cele 42 de cazuri soluționate >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu