liceul “gustav gundisch” cisnadie a castigat concursul national de proiecte de mediu

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a organizat săptămâna trecută  Concursul national de proiecte de mediu – faza judeteana, aflat la a XVI-a editie.

“Continuam srategia de constientizare a importantei protectiei mediului, cea mai importanta componenta fiind educatia tinerilor in spiritul ecologic. Formarea unor abilităţi de viaţă responsabile faţă de mediu, adoptarea   iniţiativei   individuale şi  de  grup,  precum  şi  dezvoltarea creativităţii, sunt obiective care încurajeaza elevii în găsirea de soluţii pentru  rezolvarea problemelor legate de mediu la nivel local şi naţional.” – declara dl. Bogdan Gheorghe TRIF, director executiv al APM Sibiu.

Anul acesta au participat in concurs 10 echipe coordonate de profesori, la doua categorii de studii: gimnaziale si liceale; castigatorii locului I au fost recompensati de catre APM Sibiu cu premii constand in diplome de merit, 2 biciclete la elevii de liceu si 2 skateboard-uri la cei de gimnaziu, iar cei care au castigat locurile II si III au primit rachete de tenis si corturi.

Castigatorii primului loc la categoria V-VIII au fost de la Liceul “Gustav Gundisch” Cisnadie, clasa a VII-a, elevele Alexandra Olaru si Elisa Parasca, iar de la categoria IX-XII, elevii clasei a IX-a ai Colegiului Ëconomic “Gheorghe Baritiu”, Cristina Lotrean si Dragos Vlad. Ei vor participa la faza nationala a concursului care se va desfasura in tabara din Muncel, jud. Iasi.

Precizam faptul ca APM Sibiu a mai organizat in 7 iunie Concursul interdisciplinar – editia a IV-a, (sport,executarea de postere, proba teoretica din legislatia de mediu, eseu), adresat elevilor din clasele VIII-XII din jud. Sibiu, la Liceul Tehnologic din Cisnădie, la care APM Sibiu a înmânat premiul I echipei câştigătoare alcatuita din 3 elevi, care a constat din 3 biciclete.

“Premiile acordate vor sa scoata in evidenta dorinta noastra pentru ca tinerii sa desfasoare cat mai multe activitati in aer liber, lucru benefic atat pentru sanatatea lor cat si pentru mediu.”  – a mai declarat dl. Bogdan Gheorghe TRIF, director executiv al APM Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu