Alitalia a reusit sa stabileasca un parteneriat cu cei de la Etihad Airways din Abu Dhabi, in urma caruai arabii vor prelua 49 la suta din actiunile companiei aeriene italiene, conform New York Times.

Cu nicio alta alternativa viabila, board-ul Alitalia a votat in favoarea ofertei primite din partea Etihad, care include investitii de pana la 1,25 de miliarde de euro, in urmatorii patru ani.

Directorul general al Alitalia, Gabriele Del Torchio, a spus in aceasta saptamana, in Senatul italian, ca propunerea companiei arabe include o investitie initiala de 560 de milioane de euro, in schimbul stergerii de catre creditori a unor datorii de mai multe sute de milioane de euro si eliminarii a circa 2.200 de locuri de munca, respectiv 15% din forta de munca a operatorului aerian.

Negocierile cu principalele banci creditoare ale Alitalia privind restructurarea a circa 700 de milioane de euro din datorii vor continua timp de mai multe saptamani, a aratat Del Torchio.

Reprezentantii Etihad au refuzat sa comenteze detaliile ofertei.

Investitiile propuse de Etihad reprezinta o salvare pentru Alitalia, care ar fi urmat sa ramana fara numerar in aceasta vara, la numai cateva luni dupa ca a primit fonduri de salvare prin intermediul guvernului de la Roma, in >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu