ce-i frământă pe angajații polisano: s-a sinucis sau nu ilie vonica? tu ce crezi?

S-a sinucis sau nu Ilie Vonica? Cine l-a împins la această măsură radicală? De ce s-a ajuns aici? A deranjat pe cineva? Nu e cumva vorba de mafia din industria medicamentelor,  un domeniu în care nu există scrupule și se învârt sume colosale? A vrut cineva, un grup de persoane sau sistemul corupt ca Ilie Vonica să fie scos din joc?

CITEȘTE ȘI OPINIA NOASTRĂ: Cui i-a ajutat sinuciderea lui Ilie Vonica?

[textblock style=”2″]

Sinuciderea lui Ilie Vonica i-a marcat pe mulți sibieni care l-au cunoscut, dar mai ales pe cei care au lucrat cu el sau pentru el. Oamenii încearcă să își explice de ce un om atât de capabil și atât de puternic din punct de vedere financiar a cedat psihic, iar întrebările de mai sus sunt doar câteva dintre cele pe care și le pun.
Un angajat al Clinicii Polisano, care a lucrat cu doctorul Vonica ne-a transmis pe adresa redacției aceste gânduri față de gestul extrem al acestuia, care îi frământă pe mulți din cei care l-au cunoscut personal.
VIDEO FOTO Ilie Vonica a fost înmormântat
L-am cunoscut personal pe d-nul doctor. A fost o persoana care s-a comportat deosebit cu angajatii sai. Am avut respect pentru acest om. Nu a facut rau niciodata nimanui, ci dimpotriva, daca a putut sa ajute pe cineva a facut-o.
Dar haideti sa privim lucrurile obiectiv si sa analizam putin sistemul corupt din Romania, care a fost sustinut de apropape toate partidele politice.
Practic Vonica s-a adaptat sistemului, daca nu te adaptezi sistemului nu avansezi. Acest sistem mizerabil a fost impus de la Bucuresti si a functionat pentru ca toti politicienii sa beneficieze de pe urma lui. Niciodata Vonica nu a fost de acord cu acest sistem, dar, ca sa realizeze ceea ce si-a propus, a trebuit sa  se comporte ca cei care au creat acest sistem mizerabil de spagi, sau mai frumos spus de comisioane. Nu poti avansa daca nu dai comisionul la directori economici de spitale sau persoane cu functii in minister. Acest sistem mizerabil a devenit o regula. Trebuia sa accepti daca vroiai sa faci afaceri in acest sector. Coruptia generalizata in toate sectoarele economiei a devenit o problema de siguranta nationala .In primul rand trebuiau facute arestari in cadrul ministerului.
Intra-adevar nimeni nu l-a obligat sa se adapteze sistemului mizerabil, nu i-a fost in fire sa fie sa fie corupt, dar din pacate, coruptia la nivel de minister (de guvern ) l-a impins sa recurga la acest comportament. Oricum, indiferent ce ar fi facut, nu trebuia sa se sinucida, trebuia sa spuna adevarul si sa demaste toata coruptia din sistemul sanitar.
Pacat ca s-a sinucis (deocamdata asa  credem, dar eu nu sunt chiar convins 100% de aceasta varianta ).
El a fost un om puternic, foarte ambitios, iar acest gest pe care l-a facut nu se potriveste profilului lui psihologic.
[related limit=”5″]
Varianta sinuciderii poate e adevarata, dar poate nu e adevarata, e greu sa aflam. A fost urmarit se pare din 2010. Cineva a vrut ca el sa fie eliminat pentru ca a ajuns prea mare. Industria medicamentului e foarte „pacatoasa”, a doua dupa industria de armament. Rivali care i-au dorit caderea cu siguranta a avut, cine pot fi acestia? Ramine sa aflam, oricum cercetarile trebuie continuate, e un caz interesant.
Pacat de ceea ce s-a intimplat .Dumnezeu sa-l ierte.
Gabriel, angajat POLISANO.

[/textblock]

Tu ce părere ai?

Ultima oră

Participă la discuție

7 Commentarii

  1. ghici cine e principalul castigator al mortii lui vonica? Sfatuitorul din umbra al lui POnta: Borza. Incep sa apara raspunsurile.

  2. De ce Borza Remus Adrian si Agliceru Ovidiu nu au recuperat prejudiciile constatate in rapoartele de control intern mentionate in Planul de reorganizare nr 1960/11.06.2013 de la pag 209 la 218? Principalii prejudiciatori ale caror fapte le tainuiesc Borza si Agliceru sunt printre altii Zachia Dragos fost director general, Tirsi Constantin director SH Rm Valcea, Serban Vergiliu fost director SH Rm Valcea, Arman Nicolae director Hidroserv Curtea de Arges-fratele directoarei de resurse umane Stancu Ionela din Executiv, Trihenea Constantin fost director general, David Mihai jr fost director general, Oprea Traian fost director general, Popa Roxana Manager Departament Executiv, Mihail Stanculescu fost director general, Ivan Constantin fost director SH Curtea de Arges, Suhan Victor fost director Hidroserv Curtea de Arges, Metehoiu Constantin fost director SH Curtea de Arges, Tatuc Cornel fost director SH Slatina, Dinca Olteanu Marcel Manager Departament Juridic etc Ceea ce nu spune Administratorul Judiciar EuroInsol SPRL in Planul de reorganizare nr 1960/11.06.2013 este ca pagubirea SC Hidroelectrica SA se produsese deja prin platile partilor deja executate din contractele denuntate sau reziliate amiabil. Pagubirea s-a datorat atat solutiilor tehnice, inutil de costisitor adoptate prin proiectele tehnice, cat si preturilor mult peste pretul pietei ale produselor achizitionate si puse in opera. Daca insa semnatarii rapoartelor au inventat prejudiciile la instigarea lui Borza si Agliceru pentru a-i da pretext lui Borza sa rezilieze contracte si a-si asigura astfel un interes material direct prin incasarea unei fractiuni procentuale din valoarea ramasa neexecutata a contractelor, de asemenea DNA trebuie sa cerceteze cu celeritate cazul.

  3. Ilie Vonica era un om puternic, dar si cel mai puternic om poate claca in fata evidentelor. Daca Dana Vonica e vinovata, si se pare ca procurorii au putut prezenta argumente clare ca sa ii faca pe judecatori sa fie necrutatori, tot renumele Polisano e pus sub semnul intrebarii.
    Daca Dana Vonica e cu adevarat implicata in toata mizerabila afacere, gestul e impardonabil, E posibil ca Ilie Vonica sa nu fi avut habar de nimic si dupa cum spun toate evidentele, nu era in caracterul lui sa faca asa ceva. Toata afacerea Polisano era bazata pe o corectitudine fara repros. Odata patat acest renume, Polisano devine parte din normalul romanesc, devine o afacere ce pare construita cu bani murdari.

    Cei ce l-au cunoscut pe Ilie Vonica stiu ca nu s-ar fi pretat la asemenea furtisaguri, si in mod sigur procurorii nu au avut nimic impotriva sa altfel nu era liber. In cazul Danei Vonica, e foarte posibl ca probele sa fie atat de zdrobitoare, incat sa fie fara dubiu ca merita sa infunde puscaria, alaturi de complici. Probabil ca judecatorii au considerat ca a priva o mie de oameni de tratament impotriva cancerului e un act criminal deosebit de periculos. De aceea , nici macar n-au lasat-o sa participle la inmormantarea sotului.

    Presupunand ca Ilie Vonica a dedus din probele ce Ie-au fost prezentate ca Dana Vonica era implicata cu adevarat in acest scandal monstrous, avea optiunea de a divorta si de a se delimita de implicarea sotiei in actele criminale, Daca Ilie Vonica stia ca nevasta era nevinovata, ar fi luptat sa o ajute sa isi apere reputatia, libertatea. Toti ce il cunosc pe Ilie Vonica il stiiu ca un luptator. Daca Dana Vonica era nevinovata, nu lupta Ilie Vonica sa o salveze? Dar daca si-a dat seama ca e implicata, s-a simtit tradat, si a comis un act care, in esenta e exact un divort, dar un divort total, de sotie, de firma, de tara, de viata? Gestul sau e compatibil doar cu un asemenea scenariu.

    Daca Ilie Vonica ar fi divortat, fara sa se sinucida, afacerea Polisano s-ar fi dezintegrat. Suspiciunea care ar fi planat asupra lui Ilie Vonica, cuplata cu faptul ca jumatate din afacere ar fi revenit Danei Vonica, cuplata cu faptul ca Dana Vonica ar fi putut deveni un factor antagonist in urma unui divort ar fi dus la dezintegrarea Polisano.

    Asadar, Ilie Vonica a preferat un exit tragic, decat sa isi vada munca de o viata terfelita in divorturi si in sistemul juridic romanesc. Iar gestul sau e aproape o reparatie fata de cei ce poate au murit pentru ca nu au fost destui bani pentru tratamente de cancer.

    Sau, in cazul in care justitia a gafat masiv si a acuzat-o pe Dana Vonica pe nedrept, protestul lui Ilie Vonica a fost excesiv, dar demonstrativ. Tare ma tem insa ca probele vor demonstra ca Dana Vonica stia ce se intampla. Prostia si lacomia se platesc intotdeauna. Din nefericire o platesc toti sibienii si restul romanilor, pentru ca Ilie Vonica a fost un om extraordinar, un lider, un vizionar.

    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

  4. ….categoric Dr.I.Vonica a fost ajutat sa se sinucidă. Un om precum raposatul Dr Vonica, foarte puternic si calculat cu vointa de fier nu recurge la asemenea soluții. Mai cititi despre mafia din ind farmaceutica. Prin clasa politica corupta romania azi aste total in mâinile celor care prin bani conduc din spate lumea. Azi romania nu mai are nimic . Totul a fost distrus s-au vândut pe nimic . Vezi industrie , rezerve minerale petrol gaze curent totul . Cazul Vonica este un ex de executare a capitalului Românesc, in stil mafiot cu complicitatea DNA -ului ,inst .condusă azi de către “democratia” americană. America adânc implicată in drepturile noastre democratice care prin inst .gen FMI, si cu ajutorul politicienilor corupți si trădători au îndatorat tara cu 130 mrd $ bani pe care noi o sa-i plătim înapoi fără sa știm ce au făcut politicienii cu ei. Bravo romani fraieri. Dormiți liniștiti Ponta Base Antonescu si poate Fascistul de Johanis ( dacă d-ne fereste ajunge persedinte) vegheaza sa ajungem dinamic pe mana americanilor si a lui Barosso.

  5. In sfarsit o opinie verifica! Oricine l-a cunoscut pe dnul vonica, nu il crede capabil de asa ceva…pur si simplu nu se leaga faptele…evident s-a vrut scoatera lui din joc, si din pacate cei care conduc lumea au la dispozitie toate armele si metodele incat sa creeze o scena de genul celei intamplate…de ce dna vonica nu este lasata in libertate?de ce nu a fost lasata nici 5 min singura la priveghi, poate ca dansa stie mai multe si nu s-a vrut ca ea sa poata discuta cu nimeni…de ce a fost retinuta pentru o situatie absurda ca cea “reteta”, poate ca sa aiba calea libera…sunt multe semne de intrebare…cert este ca papusarii care trag sforile, nu vor decat marionete, ci nu oameni capabili si independeti, iar dnul vonica, fie iertat, prin forta sa, era deja un cui in talpa…traim intr-o societate ticalosita, falsa, care este total impotriva umanitatii…ma bucur ca incep oamenii sa gandeasca mai in profunzime lucrurile

  6. Foaie verde bat, n-ai de lucru fa-ti! Cam asta scrii tu Gigele pe-aici. Si ce frumos ar fi sa mai inveti si ceva gramatica. Ai putea sa termini chiar si clasa a 4-a daca ai lucra putin la aspectul acesta. Oricum esti pe drumul cel bun. Sigur vei ajunge mare jurnalist. Sau fotbalist. Nu sunt sigur…