viața bate mereu filmul: povestea de dragoste dintre ioana și ilie vonica - de ce nu a putut trăi milionarul fără soția lui
Ilie Vonica

Povestea de dragoste care i-a unit pe soţii Vonica din momentul când s-au cunoscut tinde să fi cântărit mult în deznodământul tragic pe care l-a ales șeful Polisano.

Potrivit reporterilor jurnalul.ro, în 1982, Ilie Vonica ajungea în Sibiu, după absolvirea Facultății de Medicină la Timişoara. Ilie şi Ioana Daniela s-au întâlnit și s-au plăcut la prima vedere.
Cum era în acele vremuri și cum o cere și acum tradiția și buna creștere în Mărginimea Sibiului, Ioana Daniela, medic și ea, trebuia să ceară acordul părinţilor.

Ilie Vonica purta proteze la picoare în urma unui accident de tren din studenție

Tatăl Ioanei, viitoară Vonica, un respectat medic din Sălişte, avea o rezervă faţă de alesul fiicei. Tinerii au obţinut până la urmă binecuvântarea părintească iar motivul pentru care inima acestuia a invins prejudecățile a fost un moment tragic din studenţia lui Ilie Vonica. Într-un acciden de tren, acesta şi-a pierdut ambele picioare dar infirmitatea a fost complet depăşită cu ajutorul protezelor. Puțini știu și puțini îşi dădeau seama că Ilie Vonica nu avea picioare.
Iubirea pentru Ioana Daniela, femeia care l-a făcut să nu simtă că este un infirm, a fost constantă, de la prima lor întâlnire şi până în ultima zi de viaţă a lui Ilie Vonica, dovadă scrisoarea lăsată în urmă de medicul sibian, adreasată în primul rând soției sale.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Caut echivalenta cu fevronica de focsani…fosta fsn,psdr,pdsr… farmaciile o recomanda…fost parlamentar…ca tot oportunistul,politician…

  2. Mici greseli : doar la un picior s-a accidentat , nu la amandoua. Iar Dana nu este doctor . Este profesoara de meserie .