Petro Porosenko a fost investit ca al cincilea presedinte al Ucrainei independente sambata de dimineata in Parlament, la Kiev, in prezenta a mai multor sefi de stat.

Presedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov, care a asigurat presedintia interimara, a deschis sedinta catre ora 7.00 GMT (10.00, ora României), prezentând invitatii, potrivit unor imagini transmise in direct la televiziune.

El i-a citat pe primii trei presedinti ucraineni, omitându-l pe Viktor Ianukovici, destituit la sfârsitul lui februarie.

Porosenko, purtând un costum inchis la culoare, a patruns, dupa aceea, in Parlament si a urcat scara care duce catre sala de dezbateri.

Sunt prezenti vicepresedintele american Joe Biden, presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy si numerosi sefi de stat si de guverne din Europa de Est, aflate odinioara sub dominatia sovietica, inclusiv presedintele polonez Bronislaw Komorowski si presedinta lituaniana Dalia Grybauskaite.

Porosenko, un miliardar prooccidental, in vârsta de 48 de ani, a fost ales din primul tur, pe 25 mai, cu 54,7% din voturile exprimate. El este succesorul lui Viktor Ianukovici, destituit la sfârsitul lui februarie in urma unei bai de sânge in Piata Maidan, la Kiev, dupa ce a fugit in Rusia, in urma a trei luni de contestare proeuropeana.

El a devansat-o pe Iulia >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu