de ziua mondială a mediului, copiii din rășinari au pus pe primul loc apa

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător, este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite.

S.C. Apă-Canal S.A. Sibiu a marcat această zi alături de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Sava Popovici Barcianu” din Rășinari. În cadrul prezentării cu tema ”Apa – resursă vitală a omenirii”, copiii au primit informații legate de importanța apei și necesitatea protejării acestei resurse și a mediului înconjurător. Ei au învățat despre drumul apei, de la captare la potabilizare în Stațiile de tratare, la colectarea apelor uzate și la procesul de epurare a acestora pentru a putea fi deversate în natură.

Elevii au putut afla și despre proiectul implementat în prezent de S.C. Apă – Canal S.A. Sibiu, “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”, cofinanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Investiția totală de 421.453.177 lei va contribui substanțial la îmbunătățirea calității mediului și a vieții celor aproximativ 246.500 de locuitori din aria deservită de companie.

În cazul localității Rășinari, lucrările prevăzute în cadrul Proiectului includ atât introducerea de rețele noi de alimentare cu apă și de canalizare cât și lucrări de modernizare a Stației de tratare Sibiu Sud, de unde vor fi alimentați cu apă potabilă și rășinărenii, precum și extinderea Stației de epurare a Sibiului, ce va asigura epurarea debitului suplimentar de apă uzată colectat din localitatea Rășinari.

S-a pus accent pe rolul apei ca și suport al dezvoltării sociale și economice a comunității și importanța conservării acestei resurse pentru generațiile viitoare. Copiii au fost premiați cu materiale informative despre Proiect și jocuri educaționale realizate în cadrul programului ”Prietenii apei”.

 

Ultima oră

Comentariul meu