Donald Duck implineste astazi 80 de ani, celebrul ratoi avand de-a lungul vremii peste 200 de aparitii in productii cinematografice.

Donald Duck si-a facut aparitia pentru prima data in anul 1934, in “Silly Symphony, The Wise Little Hen”. De atunci, farsele sale amuzante, temperamentul expansiv si farmecul sau au captivat audientele de toate varstele din intreaga lume, potrivit unui comunicat Disney Channel.

Odata cu cresterea popularitatii sale la mijlocul anilor 1930, au inceput sa apara primele produse cu Donald Duck, de la jucarii de plus la lenjerii de pat si lampi.

In 1938, graficianul Disney Al Taliaferro a inceput sa creeze zilnic benzi desenate cu Donald Duck, ce erau publicate in 322 de ziare. In 2013, au fost vandute 80 milioane de exemplare ale revistei Donald Duck in 16 editii locale in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) – inclusiv saptamanale, lunare si editii de colectie avandu-l in prim plan pe Donald Duck.

Si astazi Donald Duck se bucura de o popularitate uriasa si are aparitii in serialul “Clubul lui Mickey Mouse”, difuzat la Disney Channel si Disney Junior >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu