Cum si ce sa mancam pentru a evita celulita este o intrebare pe care ne-o punem toate? Expertii nu dau un raspuns clar la aceasta intrebare. Oferim doua puncte de vedere moderne care exista in domeniul cosmetologiei si nutritiei.

Cosmetologii care adera la primul punct de vedere, insista ca celulita poate fi prevenita prin utilizarea unui mod de hranire foarte selectiv, adica valoarea calorica a alimentelor nu este limitata.

Produsele corect selectate sunt absorbite mai bine de organism si contribuie la separarea de zgura, care este principalul vinovat in dezvoltarea celulitei. Daca va decideti sa ramaneti la acest principiu, amintiti-va ca meniul de zi cu zi ar trebui sa fie caracterizat de o mare diversitate. Ar trebui sa evitati utilizarea simultana a proteinelor continute in produsele de natura animala si carbohidrati (zahar si amidon).

Citeste pe Bewoman.ro si alte sfaturi utile pentru a combate celulita.

Dieteticienii care adera la al doilea punct de vedere, nu atat de exigent, sustin ca nu trebuie sa insistam pe alimentatie separate, desi nu neaga utilitatea acestei metode.

Ei recomanda urmatoarele:
• Pentru a preveni dezvoltarea de celulita trebuie sa beti multe lichide. In fiecare zi, ar trebui sa consumati cel putin 2 litri de apa. Imediat dupa sport trebuie sa va hidratati, cu o cana mica de apa. Daca va place minerala, amintiti-va ca trebuie schimbata la fiecare doua saptamani. 1 litru de apa nu ar trebui sa contina mai mult de 20 mg de sodiu.

• Sucurile de fructe naturale sunt utile, dar ele contin calorii, dar nu sunt atat de periculoase. Beti cel putin un pahar de suc inainte de micul dejun sau in timpul zilei. Deosebit de utile sunt cele de mere, citrice, morcovi sau castraveti.

• Puteti bea ceai si cafea, dar fara zahar. Inlocuirea zaharului cu indulcitori, nu este recomandata, deoarece contine, de asemenea multe calorii.

• Renuntati sau micsorati consumul de alcool. Daca nu se poate trai fara vin, asigurati-va ca acesta este uscat, de exemplu, lipsit de orice cantitate de zahar. Cu toate acestea, alcoolul nu este recomandat datorită valorii sale calorice si capacitatea de a creste apetitul.

• Utilizati in mod obisnuit un produs care nu banuiti ca are actiune anti-celulita. Astfel de alimente sunt cartofii de exemplu si vegetalele. Aceasta este legat de continutul de potasiu, care ajuta la eliminarea excesului de lichid din tesuturi. Cartofii imbunatatesc consistenta si elasticitatea tesutului conjunctiv.

• Foarte active in lupta impotriva celulitei sunt avocado, bananele, varza, orzul, graul, fungi (mai ales ciuperci).
• Daca sunteți dependent de lucruri dulci si nu puteti trai fara desert, cumparati fructe proaspete si uscate. Daca tot nu va puteti abtine de la o bucata de tort, taiati totusi o bucata “modesta”.

• Mancati alternativ cald si rece. La cina incercati mancare rece. Dieta anti-celulita trebuie sa fie respectata cel putin 10 zile pentru a obtine un rezultat pozitiv.

• Cu cat mancati mai multe legume, cu atat mai bine. Au calorii dar nu atat de multe.

Ultima oră

Comentariul meu