fits 2014 se deschide cu ”luminarium mirazozo” în piața mică. descarcă programul festivalului!

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu aduce pentru prima dată în România una dintre cele mai impresionante construcții expoziționale dedicate jocului interactiv cu lumini și culori: „Luminarium Mirazozo”.

„Luminarium Mirazozo” este o structură gonflabilă ce a fost proiectată să ofere publicului o experiență extra-senzorială. Construit asemenea unui labirint, cu pasaje în formă de spirală ce unesc cinci cupole asemănătoare formelor găsite în bazarele din Iran, orășelul gonflabil ce va pune stăpânire pe Piața Mică din Sibiu va avea o lungime de 48 de metri și o lățime de 27 de metri. „Mirazozo” se inspiră din frumusețea geometriei naturale și din arhitectura islamică și cea gotică. Diversitatea culorilor și intensitatea luminii din interiorul expoziției sunt create în mod natural de lumina care trece prin învelișul translucid din vinil. Instalația creează o experiență unică, meditativă, în care limitele dintre realitate și percepție se suprapun pe coloana sonoră ambientală creată de David Bickley.

Expoziția britanicilor de la Architects of the Air poate fi vizitată în perioada 6 – 9 iunie, între orele 12:00 – 21:00, iar intrarea este gratuită. Vizitatorii primesc la intrare o hartă și sunt rugați să se descalțe înainte de trecerea prin ecluză. Odată aflați în interiorul construcției, vizitatorii pot alege să se plimbe liber sau pur și simplu să se odihnească privind jocul de culori produs în funcție de vremea și lumina de afară pe fațetele construite ca un mix între inginerie și design contemporan. Construit în 2010 „Luminarium Mirazozo” a fost prezentat în peste 40 de orașe din întreaga lume printre care Sydney, Beirut, Los Angeles, Praga sau Budapesta.

Pentru reușita acestui proiect au fost antrenați 30 de tineri ce fac parte anul acesta din grupul celor 200 de voluntari selecționați din Sibiu alături de un grup de voluntari internațional din Japonia, Polonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Franța, Finlanda și Turcia.luminarium 2

Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă probabil cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa). Ediţia din acest an a Festivalului îşi propune să continue tradiţia unei oferte culturale la cel mai înal nivel. Timp de zece zile oraşul Sibiu se transformă într-o scenă uriaşă cu artişti din toate colţurile lumii ce prezintă spectacole în 66 de spații de joc. Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru va avea loc în perioada 6 – 15 iunie 2014.

VEZI ASPECTE LIVE DE LA FITS 2014 ÎN PLAYERUL DE MAI JOS

Foto: Sibiu Aerial Image

DESCARCĂ PROGRAMUL FITS 2014:

Program 6 iunie – fits 2014

Program 7 iunie – fits 2014

Program 8 iunie – fits 2014

Program 9 iunie – fits 2014

Program 10 iunie – fits 2014

Program 11 iunie – fits 2014

Program 12 iunie – fits 2014

Program 13 iunie – fits 2014

Program 14 iunie – fits 2014

Program 15 iunie – fits 2014

Ultima oră

Comentariul meu