Cei mai mari asigurători auto din Romania au pus bazele unui proiect care presupune constituirea unei baze de date comune cu daunele inregistrate de şoferi. Programul, care va deveni operational pana la finele acestui an, ii ajuta pe asiguratori să analizeze cu mai multă precizie profilul de risc al clientilor.

“Impreuna cu mai multi colegi din cinci firme de asigurare locale lucram la o baza de date care va cuprinde istoricul de dauna al soferilor asigurati CASCO. Daca totul decurge normal, pana la sfarsitul lui 2014, aceasta baza de date va deveni operationala”, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Madalin Rosu, responsabil sectiunea asigurari auto din cadrul Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

Potrivit acestuia, masura este una extrem de utila pentru asiguratori in conditiile in care, in acest moment, modalitatile de verificare sunt extrem de rudimentare (intrebari trimise prin mail intre asiguratori si doar atunci cand exista suspiciuni de frauda) fapt care genereaza pierderi asiguratorilor. Mai mult, spune Rosu, exista deja situatii in care acelasi sofer a reusit sa incaseze, prin frauda, banii de asigurare de la mai multe firme.

Specialistul UNSAR, care este si director de daune la compania Generali, spune ca, potrivit estimarilor, nivelul >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu