finanțare surpriza pentru olimpiada naţională „meşteşuguri artistice tradiţionale” de la sibiu

Evenimentul va primi bani în urma concursului de proiecte pentru finanţare nerambursabilă, lansat de Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Complexul Naţional Muzeal ASTRA a înregistrat un nou succes prin proiectul Olimpiada Naţională Meşteşuguri artistice tradiţionale, care a obţinut un punctaj de 92.50, în cadrul primei sesiuni de proiecte culturale din anul 2014, secţiunea Patrimoniu Cultural Naţional (material şi imaterial) a concursului de proiecte pentru finanţare nerambursabilă, lansat de Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

„Olimpiada Naţională Meşteşuguri artistice tradiţionale este parte integrantă a programului

de revitalizare şi recuperare pentru cultură a patrimoniului imaterial, cunoscut sub numele de „Tezaure Umane Vii”, derulat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA. Olimpiada urmăreşte conştientizarea populaţiei şcolare asupra valorilor perene ale civilizaţiei populare româneşti, îmbogăţirea talentului şi a aptitudinilor celor care, cu pasiune se apleacă asupra acestora, urmărind dezvoltarea abilităţilor practice de a produce valori de artă populară autentică” a declarat muzeograful responsabil de eveniment, Elena Găvan.

Ultima oră

Comentariul meu