ultimele evenimente si concerte din festivalul internațional de muzică sibiu/hermannstadt

Vineri, 30 mai, la Biserica Evanghelică ”Sfântul Ioan” din Sibiu vor avea loc ultimele două evenimente din seria concertelor camerale din Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt. Ediția 2014 a a Festivalului se va încheia în forță, sâmbătă, 31 mai, la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime”, la ora 20.00, cu Recviemul de Mozart

La ora 18.00, Simina Croitoru (vioară), Radu Greluș (clarinet) și Diana Iones-cu (pian) propun un concert cu lucrări de Tartini, Mozart, Brahms și Debussy. Va urma, în același loc, de la ora 20.00, un eveniment special – concertul susținut și comentat de interpreții Martin Owen, cornist principal la BBC Symphony și Filarmonica din Berlin și profesor la Academia Regală de Muzică din Londra, Vlad Maistorovici (vioară) și Dario Bonuccelli (pian).

Ediția 2014 a a Festivalului se va încheia în forță, sâmbătă, 31 mai, la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime”, la ora 20.00, cu Recviemul de Mozart interpretat de Mozart Kammerphilharmonie, orchestra în rezidență a Festivalului, sub bagheta dirijorului Christian Badea, alături de Corul Festivalului și de soliștii Irina Iordăchescu (soprană), Sidonia Nica (mezzosoprană), Ionuț Popescu (tenor) și Marius Boloș (bas bariton).

Orchestra Mozart Kammerphilharmonie este compusă din tineri muzicieni selectați dintre cei mai promițători artiști din România. Se remarcă, între ei: Monica Goicea, violistă, licențiată a Universităților de Muzicădin București, Utrecht (Olanda) și Lucerne (Elveția); Bogdan Postolache, violoncelist, invitat să concerteze cu orchestre de prestigiu ca Philharmonie der Nationen, Berner Symphonie Orchester, Orchestre de Chambre de Laussane, Orchestra Simfonică din Cipru și al Thuner Seespiele din Elveția; Mihai Cocea, violist, student la Academia Regală de Muzică din Londra și Finalist la “Eurovision Young Musicians” (2008) șiEduard Zecheru, violoncelist,câștigător al Premiul I la concursul internațional de muzică de cameră ”Charles Hennen” (Heerlen, Olanda, 2008), premiul I și premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești la concursul de cvartete ”Ludwig van Beethoven” (București, România, 2005).

Mulți dintre artiștii Fundației sunt membri principali și profesioniști apreciați în orchestre importante. Unii dintre ei sunt stabiliți deja în străinătate și revin în România special pentru a lua parte la proiectele Fundației.În timpul Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt, tinerilor muzicieni din Mozart Kammerphilharmonie li s-au alăturat artiști de renume internațional, ca violoniștii Rodrigo Puskás (Ungaria), concertmaestru al Orchestrei Filarmonicii din Daejeon (Coreea de Sud), Niklas Walentin Jensen (Danemarca), cu un palmares impresionant de premii internaționale și Cosmin Bănică, concertmaestru al Orchestrei Tonhalle din Zürich și Marin Owen, cornist principal al BBC Symphony și al Filarmonicii din Berlin.

Așadar, concertul de închidere promite o interpretare de cel mai înalt nivel artistic a uneia din cele mai cunoscute capodopere ale repertoriului clasic – Recviemul de Mozart.

Accesul publicului la concerte este liber, în limita locurilordisponibile. Au prioritatedeținătoriide invitații. Detaliiaici: http://www.frem.ro/ro/sustine-fundatia/donatii/

Ultima oră

Comentariul meu