ce facem în weekend la sibiu. recomandările noastre!

Festivaluri, expoziții canine, concursuri sau targuri  sunt câteva din recomandările pe care le facem celor ce vor să iasă în oraș în acest weekend.

Timp de două zile festivalul Huet.Urban recucerește Piața Huet

Cea de-a patra ediție a Festivalului Huet.Urban începe în 31 iunie în cea mai veche, frumoasă și cochetă piață a Sibiului, Piața Huet.

Pentru două zile, piața renunță la elementele moderne care îi răpesc farmecul și redevine un spațiu urban pentru evenimente culturale.

În fiecare zi, între orele 11 și 23, Piața Huet va fi animată de nenumărate evenimente. Zilnic, de la aceeași oră, vor fi deschise peste 15 ateliere meșteșugărești cu profile extrem de diferite, restaurare de mobilier, tapițerie, lucrări fier forjat, tatuaje și hairstyling, sculptură în lemn sau curelărie.

Expozițiile de instalații urbane, de desene și picturi de meșteșuguri urbane sau de fotografie sunt, de asemenea, la dispoziția sibienilor și turiștilor pe întreaga durata a zilei.

huet urban2

Părinţi şi bunici sunt aşteptaţi cu cei mici la Târgul Naţional de Jucării de la Sibiu

Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează, ca în fiecare an, în preajma Zilei Internaţionale a Copilului, Târgul Naţional de Jucării. Ajuns la cea de-a VII-a ediţie, evenimentul se va desfăşura în acest an în perioada 31 mai-1 iunie 2014, în Parcul Tineretului din Sibiu între orele 10:00-18:00.

Evenimentul va fi onorat de un număr de aproximativ 70 de meşteri populari, creatori de jucării ecologice, păpuşi, miniaturi, obiecte din ceramică şi din lemn, destinate copiilor, pictură naivă. targ de jucarii sibiu

De asemenea vor fi puse în vânzare cărţi sau obiecte de vestimentaţie pentru cei mici. Aceştia vor putea să se delecteze cu savuroasele mere coapte în aluat, sucuri naturale şi turtă dulce.

Super concurs de navomodele la Sibiu

între orele 9.30 şi 12, va avea loc pe lacul din Grădina Zoo Sibiu un concurs special, destinat copiilor. Este vorba despre Concursul Judeţean de Navomodele organizat de Palatul Copiilor Sibiu. Lacul din Zoo Sibiu va fi împărţit în 10 culoare cu ajutorul unor balize, acestea constituind poligonul de concurs.

Un număr de 20 de copii cu vârste între 10 şi 18 ani vor concura cu navomodele aparţinând Palatului Copiilor, patru dintre copii creând chiar propriile modele. zoo sibiu

Navomodele vor fi manevrate de concurenţi prin intermediul unor motoare electrice dirijate prin telecomandă. Concurenţii se vor întrece în două probe: îndemânare şi viteză. Primii trei clasaţi vor primi medalii şi diplome, dar toţi cei înscrişi vor primi diplome de participare.

Expoziție chinologică internațională la Sibiu

In zilele de 30, 31 Mai si 01 Iunie ac vor avea loc in SIBIU, sase   Expozitii Chinologice Nationale, Internationale si ale Cluburilor de Rase  organizate de Asociatia Chinologica a Judetului Sibiu sub patronajul  Asociatiei Chinologice Romane si  a Federatiei Chinologice Internationale.

Participarea este internationala, alaturi de competitorii romani  se vor afla pe dreptunghiul verde caini din Cehia, Franta, Ungaria, Belarus,Germania, Polonia, Rusia, Slovacia, SUA si altele. caini

Peste 100 de rase canine: ale celor 10 grupe FCI, caini ciobanesti, molosi, terrieri, teckeli, caini nordici, caini fe vanatoare si caini de agrement vor concura in Expozitiile de la Sibiu.

 

Ultimele evenimente din Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt

Vineri, 30 mai, la Biserica Evanghelică ”Sfântul Ioan” din Sibiu vor avea loc ultimele două evenimente din seria concertelor camerale din Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt. Ediția 2014 a a Festivalului se va încheia în forță, sâmbătă, 31 mai, la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime”, la ora 20.00, cu Recviemul de Mozart.

Weekend special dedicat copiilor la Târgul de Ţară

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vă așteaptă în acest sfârșit de săptămână la Târgul de Ţară cu un program special dedicat copiilor. Veți putea găsi aici preparate care au fost dintotdeauna pe placul copiilor: supă de găină cu țăiței de casă sau găluște, chifteluțe cu sos de roșii și piure de cartofi, musaca de cartofi, clătite cu gemuri de fructe și prăjituri sau plăcinte cu fructe de sezon.muzeul în aer liber

Copiii sunt invitați să participe la ateliere culinare programate duminică, 1 iunie începând cu orele 11:00, 13:00 și 15:00. Prepararea ”pupezelor” sau a ”cucilor” din aluat de pâine sau pregătirea propriei plăcinte cu fructe de sezon vor reînvia atmosfera copilăriei din satul bunicilor.

Ultima oră

Comentariul meu