video diicot sibiu lovește puternic în mafia de iarbă: zeci de traficanți luați pe sus - vindeau canabbis pe stradă - află cât costă gramul de iarbă

O rețea care introducea în tară droguri de risc și de mare risc a fost dezarticulată la Sibiu de polițiști și DIICOT. Traficanții vindeau „iarbă” pe stradă și în localuri. O parte a mărfii era produsă la Sibiu și în București și distribuită în mai multe alte orașe din țară, cum ar fi Târgu Jiu sau Timișoara.

UPDATE – Un număr de 21 de suspecți audiați în acest caz, au primit mandate de reținere pentru 24 de ore din partea Procurorilor.

Anchetatorii au făcut nu mai puțin de 32 de descinderi și tot atâtea percheziții în cursul zilei de joi, 29 mai, cele mai multe în cartierul Valea Aurie. Un număr de 32 de persoane și circa 30 de martori sunt audiate la DIICOT.
Şapte maşini de lux, patru kilograme de droguri şi aproape 150.000 de lei au fost confiscaţi în urma descinderilor.

Potrivit Şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate SIBIU, Sebastian Veștemean, traficanții acționau  în Sibiu și București. Aceștia sunt cercetați pentru introducerea în țară de droguri cum ar fi marijuana și canabis, precum și de comercializarea acestora printr-o rețea bine pusă la punct, respectiv pentru infrațiunea de constituire de grup infracțional.

Drogurile erau vândute pe stradă, de acasă și în diverse localuri, principalii clienți fiind tineri, la fel ca și trafiucanții. Pe piața drogurilor din Sibiu, prețurile variază între 30 și 50 de lei gramul de canabbis, în fucție de calitatea produsului și a cumpărătorului.

Rețeaua a început să se dezvolte din ianuarie 2013, când a fost destructurată o altă rețea, aceasta din urmă intrând pe piața lăsată liberă de arestările de anul trecut.

Este o mare lovitură pentru mafia drogurilor din Sibiu și fiind confiscate importante sume de bani și droguri, canabis, droguri sintetice, etnobotanice. O parte din droguri erau produse în Sibiu și București, unde deasemenea a fost reținută o persoană.

VEZI VIDEO CAND A INCEPUT ACTIUNEA

Cannabis-ul creștea la București pe muzica lui VIVALDI

Crescătorul de cannabis din București, care furniza o parte din marfă rețelei de la Sibiu folosea tehnologii avansate pentru a crește plante mai mari și mai valoroase. Pe lângă lămpi și fertilizanți, bucureșteanul le punea plantelor muzică, respectiv operele lui Antonio Vivaldi. Plantele de cannabis creșteau astfel mai repede și mai frumoase.

YouTube video

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în data de 28 mai a.c., procurorii DIICOT – ST București au pus în mișcare acțiunea penală și au cerut Tribunalului București arestarea preventivă a inculpatului Paraschiv Constantin Aurel, pentru o perioadă de 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul instanței a admis cererea procurorilor DIICOT și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă.

VEZI DECLARAȚIA Şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, Sebastian Veștemean

YouTube video

CLICK AICI ȘI ABONEAZĂ-TE PE YOUTUBE LA CANALUL ORA DE SIBIU CA SA NU PIERZI NICIUN VIDEO.

Bucureșteanul avea acasă un număr de  de 20 de plante verzi de cannabis, cu masa netă de 5.800 grame; cantitatea de 261,20 grame cannabis; 12 plante imature de cannabis cu masa netă de 370,6 grame; 14 plante de cannabis cu masa netă de 6.950 grame; 14 plante de cannabis cu masa netă de 6.350 grame; 8 plante cannabis cu masa netă de 3.350 grame; cantitatea de 2.884,1 grame cannabis; cantitatea de 476,23 grame cannabis; cantitatea de 320,86 grame cannabis; cantitatea de 13,80 grame cannabis, cantitatea de 18,80 grame cannabis, cantitatea de 9,30 grame cannabis, cantitatea de 3.530,6 grame cannabis, precum şi cantitatea de 418,43 grame cannabis, destinate comercializării, se mai spune in comunicat.

Vom reveni cu amănunte după ce judecătorii vor delibera propunerile de arestare preventivă pentru persoanele cercetate la Sibiu.

 CAMERA ASCUNSĂ: Nu rata ancheta Ora de Sibiu. Vezi cum sunt escrocați sibienii la intrarea în AUCHAN.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu