video foto s-au deschis lacurile de la ocna sibiului. uite cum e apa!

Start la distracţie în lacurile de pe Litoralul Ardealului. Chiar dacă vremea nu a fost extrem de caldă, iubitorii de soare şi plajă au venit în număr destul de mare la complexul lacurilor naturale cu apă sărată din staţiune.

Lacurile au avut parte de vizitatori încă din prima zi de la deschiderea noului sezon. Chiar dacă nu a fost o zi extrem de călduroasă sibienii, dar şi turişti veniţi din judeţele învecinate au preferat să se bronzeze. Unii au intrat şi în apă, iar alţii au preferat să se uite de pe margine, temându-se că aceasta ar putea fi prea rece.

„Nu am intrat că nu am avut curajul. Că e rece. Tinerii sunt curajosi. Acum ne bronzăm un pic asa. Poate intru. Îmi fac curaj şi intru”, spune un domn care stătea la plajă pe malul unuia dintre lacuri.

Administratorii Complexului spun că apa e numai bună pentru baie, în lacul Brâncoveanu, de exemplu, temperatura fiind de aproximativ 50 de grade, iar în celelalte de 25 de grade.ocnasibiului (2)„Da. S-a deschis mai târziu decât anul trecut. Atunci am deschis în 26 aprilie, iar acum suntem în 24 mai şi încă nu este aşa de cald cum ne-am fi aşteptat în această perioadă. Au început însă să vină şi oamenii. Sunt puţini pentru prima zi. Se tem încă de frig şi de temperatura apei, ceea ce la noi nu este cazul. Avem efectul aerotermic care ne ajută foarte tare deci apa este caldă şi foarte bună de baie. Avem lacul Brâncoveanu care are o salinitate mare şi la care temperatura apei este 50 de grade. Celelalte sunt undeva la 20 – 25 de grade. Avem stratul de apă de ploaie,care este încă rece. Dar aşteptăm turiştii să vină. Apa este bună de făcut baie”, a spus Daniela Buta – administrator Complex Lacuri Ocna Sibiului.ocnasibiului (3)Cei care vor să se răcorească în unul din lacurile sărate de la Ocna Sibiului, trebuie să achite o taxă de 15 lei de persoană pe zi, iar copii de 10 lei pe zi, în timp ce un loc de parcare costă 5 lei pe zi.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu