video foto ilie vonica ridicat de anchetatori! procurorii au ridicat acte și dosare după descinderile de la polisano. medici chemați la audieri!

Polițiști și procurori au stat mai bine de șapte ore la sediul firmei Polisano din Sibiu. Ilie Voinca, președintele grupului Polisano Sibiu, a fost ridicat de procurori în jurul orei 15:30, de la locuința sa din Sibiu.

Firma lui Ilie Vonica este cea care deține rețeaua de farmacii prin intemediul căreia s-ar fi decontat cele peste 1.100 de rețete false emise de medici din Capitală și Sibiu pe numele unor pacienți bolnavi de cancer.

Milionarul sibian este audiat la această oră de către procurori, în urma anchetei deschisă azi în care mai mulți medici bucuresteni si sibieni sunt acuzati că au emis 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice, pe numele unor pacienţi, iar reprezentanții Polisano ce deţine un lanţ de farmacii au decontat fraudulos pentru acestea, la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, aproximativ 8,3 milioane de lei, potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Procurorii au început, în luna mai, urmărirea penală în acest caz faţă de zece persoane suspectate de săvârşirea, după caz, a infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Percheziții la Polisano în Vasile Aaron

Numai puțin de trei percheziții au avut loc în Sibiu, la clinicile și sediul Polisano, unitatea prin care procurorii susțin că s-ar fi produs fraude al căror prejudiciu este de mai multe milioane de euro. [nggallery id=1026]

Ampla acțiune a durat mai multe ore, timp în care la audieri au fost chemați mai mulți medici. Într-un final polițiștii și procurorii au plecat de aici, dar nu cu mâna goală.

YouTube video

Medicii chemați să dea declarații au refuzat să facă orice comentariu vizavi de vizita lor la sediul Polisano din Sibiu, în care accesul s-a făcut pe o ușă secundară, clienții obișnuiți fiind atent monitorizați de oamenii de pază.

Nimeni nu a suflat nicio vorbă despre cele peste 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice, emise pe numele unor pacienţi bolnavi de cancer.
YouTube video

Soția lui Ilie Vonica, dusă la audieri în Capitală

La un medic din Sibiu anchetatorii au găsit 560.000 de lei, 5.000 de euro şi 5.000 de dolari, iar în torpedoul autoturismului unui intermediar a fost găsită suma de 70.000 de euro. Rețetele false erau decontate prin intermediul rețelei de farmacii Polisano, deținută de familia milionarului sibian Ilie Vonica.ilie vonicaParchetul Tribunalului Bucureşti a precizat că în această cauză au fost emise zece mandate de aducere printre care unul din ele fiind pe numele soției milionarului Ilie Vonica. În total peste 100 de poliţişti de la Poliţia Capitalei şi de la IPJ Sibiu au participat la percheziţii, iar valoarea prejudiciului este estimată la aproape 4 milioane de euro.

VEZI AICI CUM S-AU DECONTAT REȚETELE FALSE ȘI CE ACUZAȚII SE ADUC MEDICILOR ȘI CELOR DE LA POLISANO

Ultima oră

Comentariul meu