primăria vrea să extindă una din cele mai imporante străzi din zona de vest a sibiului

Primăria Sibiu a afişat pe programul electronic procedura de achiziţie pentru lucrările de proiectare şi execuţia lucrărilor de amenajare a unui nou tronson al străzii Lyon, aceasta fiind situată în zona industrială vest.

Strada Lyon are în prezent o lungime de 350 metri, dar prin prelungirea acesteia cu încă 700 de metri, până în strada Barcelona, se va crea  o altă cale de acces în zona industrială vest, cu intrare de pe şoseaua Alba Iulia. Strada Lyon ar deservi astfel firmele SNR şi Continental.

Prin această achiziţie Primăria Sibiu doreşte să contracteze serviciile de proiectare, adică realizarea proiectului tehnic şi detalii de execuţie, precum şi execuţia lucrărilor de drum şi a canalului pluvial, reţelele de utilităţi fiind realizate pe această stradă.

Conform studiului de fezabilitate valoarea estimată pentru acest contract este de 2.742.640 lei, fără TVA. Acesta include alcătuirea documentaţiilor, obţinerea de avize, amenajarea carosabilului şi a trotuarelor, amenajarea canalului pluvial şi lucrările la reţelele de electricitate.

Câştigătorul contractului trebuie să finalizeze proiectarea şi lucrările efective în termen de 4 luni de la emiterea ordinului de începere. Deschiderea ofertelor va avea loc în data de 28 mai.

Reamintim faptul că investiţia în reţeaua de drumuri şi utilităţi în zona industrială vest suportată de municipalitate s-a ridicat la aproape 14,5 milioane de euro, fiind amenajată infrastructura de străzi şi poduri, reţele de utilităţi, staţii de pompare a apei şi staţii de reglare a gazului.

Ultima oră

Comentariul meu