festivalul internațional de muzică sibiu/hermannstadt aduce concerte sociale și educative gratuite la sibiu

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt ajută liceenii sibieni să descopere frumusețea muzicii clasice și dăruiește bucurie celor aflați în dificultate. Cu ocazia Festivalului, Fundația Română pentru Excelență în Muzică oferă comunității sibiene două proiecte de implicare socială, în perioada 21-23 mai.

„Caravana Muzicală” – membrii tinerei echipe artistice a Fundației vor aduce muzică și un zâmbet rezidenților azilelor de bătrâni, spitalelor și centrelor de plasament. Caravana Muzicală reflectă preocuparea Fundației de a integra muzica clasică în programele educative și sociale dedicate categoriilor defavorizate și este un proiect pe care Fundatia intenționează să îl dezvolte într-o platformă largă de muzicoterapie și manifestări culturale pentru oameni aflați în situații dificile.

Prin seria de concerte „Tineri pentru tineri”, evenimente muzicale susținute în școli și licee, artiştii Radu Greluș (clarinet) și Simina Croitoru (vioară), membri ai orchestrei Mozart Kammerphilharmonie ajută liceenii să descopere clasicii muzicii universale, promovând astfel educația și cultura muzicală. Concertele sunt programate în zilele de 21, 22, şi 23 mai.

Ne-am implicat în acest proiect, deoarece Școala Postliceal[ Sanitară Hygeia urmărește modelarea personalității elevilor nu doar pe plan profesional ci și socio-cultural. Fundația Siebenbürgen Hilfe a fost creată pentru a forma persoane calificate să-i îngrijească pe cei cu nevoi speciale, bolnavi sau persoane defavorizate social – de aceea proiectul „Caravana Muzicală” oferă elevilor școlii o nouă oportunitate de a desăvârși misiunea Fundației, spune Gabriela Bădănac, directorul Școlii Postliceale Sanitare Hygeia.

Prin această inițiativă de implicare socială a muzicienilor, FREM, în colaborare cu Școala Hygeia și Fundația Siebenbürgen Hilfe Sibiu, încurajeazăimplicarea artiştilor în proiecte educative și sociale, din convingerea că arta trebuie să contribuie în mod relevant la societatea contemporană.huet urban

Ce vedem la Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt se va desfășura în perioada 24-31 mai și va găzdui artiști de prestigiu internațional: Cvartetul Borodin, Giuliano Carmignola, Mario Caroli, Tamas Varga, Christian Badea, Dario Bonuccelli, Martin Owen, și pe cei mai promițători tineri muzicieni din România. Acestora li se va alătura Vlad Maistorovici, compozitorul invitat al Festivalului, Mozart Kammerphilharmonie, orchestra în rezidență a Festivalului, formată din muzicieni români și europeni din tânăra generație, și alți invitați de marcă. Împreună, vor interpreta capodopere ale repertoriului clasic (Mozart, Haydn, Schubert și Beethoven) și ale repertoriului contemporan (Webern, Messiaen și Ligeti), într-o serie de concerte simfonice, concerte camerale, recitaluri solistice și evenimente educative, în locuri simbolice pentru istoria și cultura orașului.

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt este organizat de Fundația Română pentru Excelență în Muzică, este cofinanțat de către Primăria Municipiului Sibiu, de Administrația Fondului Cultural Național și are ca sponsor principal Raiffeisen Bank Romania.

Acesul publicului la concerte este liber, în limita locurilor disponibile. Au prioritate deținătorii de invitații. Detalii aici: http://www.frem.ro/ro/sustine-fundatia/donatii/

 

 

Ultima oră

Comentariul meu