video foto elevă lovită în cap de o bucată de tencuială în stația de autobuz de lângă prefectura sibiu

Momente de groază printre oamenii care așteptau astăzi autobuzul într-o stație din zona  centrală a Sibiului. Bucăți mari de tencuială au început să se desprindă de pe clădirea din vecinătate, iar una dintre ele a lovit o elevă direct în cap.

Tânăra de 19 ani a fost dusă de urgență la spital, inițial în stare de inconștiență, dar apoi a fost pusă pe picioare de medici.

Stația de autobuz se află în imediata vecinătate a sediului prefecturii Sibiu. Eleva de 19 ani tocmai sosise în stație și aștepta să vină autobuzul ca să meargă spre casă. În câteva secunde a căzut jos fără să mai miște, după ce bucăți de tencuială au început să cadă de pe clădirea de lângă stația de autobuz. Oamenii s-au speriat groaznic, iar unul dintre ei a sunat la 112 ca să cheme ambulanța pentru a o duce pe fată la spital. Martorii au fost îngroziți de cele întâmplate.

”S-a dislocat ceva de acolo și a căzut la cineva în cap. (..) Până acum nu mi-a fost frică să stau aici, dar de acum încolo îmi este frică. Nu e nici un refugiu nimic aici, ca să te ferești. Clădirile nu sunt întreținute și e păcat. (..) Sigur că mă îngrijorează. Pot să trec eu într-o zi și să cadă bucăți”, a povestit Daniela Elena – martoră la eveniment.[nggallery id=1021]

A leșinat pe loc

Fata a mărturisit că nu a apucat nici măcar să își dea seama de ce s-a întâmplat și s-a trezit în ambulanță în drum spre spital. Eleva de 19 ani crede că numai o minune a făcut ca ea să scape cu viață din această întâmplare.

”Așteptam autobuzul în stație si dintr-odată a căzut o bucată de tencuială. Și în secunda următoare nu am mai știut nimic. Am leșinat.. Erau mai mulți oameni în jurul meu, care au sunat la 112. În fiecare zi merg în stația aceea. Nu mă așteptam să pățesc așa ceva. Cred că am avut mare noroc. Mergeam de la școală spre casă. Și sperietura a fost mare”, a povestit Adela Dudaș – fata rănită.

O colegă aflată lângă ea a văzut cu groază tot ce s-a întâmplat.

”Tocmai coborâsem din autobuz și îl așteptam pe următorul și dintr-odată a căzut o bucată de tencuială. Am văzut apoi că prietena mea nu se mai ține pe picioare și a leșinat și au sunat oamenii din stație la 112. Era o bucată destul de mare de tencuială. Eram chiar lângă ea. Mie mi-a căzut pe spate și ei în cap. M-am speriat și nu am știut ce să mai fac”, a povestit o colegă a elevei accidentată.

Pompierii au dat jos tencuiala

Pompierii au intervenit la fața locului cu o autoscară specială și au îndepărtat toate bucățile de tencuială care sătăteau să cadă de pe clădire.

”Am fost solicitați pe 112 pentru a ajunge pe strada Șaguna numărul 6 pentru degajarea unor elemente de tencuială și ornamente de pe clădire. Se pare că au căzut elemente de pe clădire pe o fată. Am luat la verificat și toate bucățile care stăteau să se desprindă le-am dat jos. Puneau în pericol trecătorii. Puteau să cadă și bucăți mai mari”, a explicat plutonier Mărgărit Ion – ISU Sibiu.

Proprietarii imobilului pot fi trași la răspundere

Imobilul nu este monument istoric, dar se alfă într-o stare extrem de avansată de degradare, lucru confirmat și de către autorități. Proprietarii ar trebui să facă reparațiile necesare, dar lipsa banilor îi împiedică să facă acest lucru.

”Clădirea în sine nu este monument istoric. Ea se află în zona de protecție a monumentelor istorice. După cum vedeți e în stare avansată de degradare, nu neapărat ca structură, dar ca tencuială este. A devenit un pericol. Nu e primul și nici ultimul caz. Din păcate proprietar nefiid statul român ca să refacă prin lege aceste clădiri, actualii proprietari care stau aici nu au banii necesari să refacă casa. (..) Clădirea este clar într-o stare avansată de degradare a fațadei”, a explicat Răzvan Pop, Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Sibiu.

Stabilizată de medici

Medicii i-au acordat primul ajutor fetei rănite, iar după investigații medicale amănunțite și-au dat încuvințarea ca aceasta să plece acasă.

”O pacientă de 19 ani a fost adusă de serviciul de ambulanță. Era conștientă cu traumatism cranio cerebral. A fost dusă la computerul tomograf pentru investigații”, a spus Decebal Todăriță – purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu.

Familia vrea să dea în judecată proprietarii imobilului

Venit într-un suflet la spital, tatăl fetei s-a speriat de moarte când și-a văzut fiica la Urgență. Omul spune că se gândește să îi tragă la răspundere pe cei care ar fi trebuit să facă reparațiile la clădirea de pe care au căzut bucățile de tencuială ce i-au rănit fata.

„Am primit un telefon de la o colegă de a ei. Ne-am panicat. Se putea întâmpla ceva mai rău. Arată destul de rău. Ne-am speriat. Bineînțeles că o să tragem la răspundere pe cei vinovați. Trebuie să răspundă proprietarul. Trebuie restaurat. Să se facă ceva acolo că omoară oameni cu zile”, a povestit Dudas Gheorghe – tatăl fetei ajunsă la spital.

Autoritățile locale vor demara o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat cu exactitate de producerea acestui nefericit eveniment.

Ultima oră

Comentariul meu