scandalul asigurărilor | cum să verificaţi autenticitatea și valabilitatea poliţelor de asigurare

Scandalurile care zguduie piaţa asigurărilor aruncă tot mai multe îndoieli asupra modului în care sunt încheiate poliţele de asigurare în România.

Pentru a nu cădea în capcana poliţelor false, românii care şi-au încheiat deja asigurări le pot verifica autenticitatea şi valabiliatea în bazele de date publice. În cazul în care constată nereguli, specialiştii le recomandă clienţilor să facă o plângere la ASF şi chiar la Poliţie.

În România s-au încheiat peste un milion de poliţe pentru asigurările obligatorii de locuinţe. Cei care au o astfel de poliţă pot vedea dacă este autentică şi valabilă pe site-ul PAID România, instituţia care emite asigurări împotriva dezastrelor, la rubrica „verifică poliţa online”.

„Introducem seria poliței, numărul și CNP-ul titularului. Polița emisă are valabilitatea între 1 martie 2014 până la 28 februarie anul viitor. Este singura modalitate de a verifica autenticitatea poliței”, explică Andrei Constantinescu, broker de asigurări.

În cazul în care sunt nereguli…

„Polița nu există, fie este anulată, fie nu a fost emisă pe CNP-ul corespunzător”, mai spune brokerul de asigurări.

Cel mai recent scandal din industria asigurărilor se referă la poliţele de asigurare a locuinţelor. Cu toate acestea, cele mai multe nereguli se regăsesc în poliţele RCA. Acestea >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu