video cum se pregătesc primăriile din sibiu pentru pentru inundații. sedii închise și ingnoranță!

Primării închise și ignoranță. Asta se putea observa noaptea trecută în județul Sibiu, un județ aflat sub incidența codului galben de ploi precum și de inundații.

Chiar dacă ar fi trebuit ca toate primăriile din localitățile județului să fie deschise, majoritarea celor din zona cea mai expusă inundaților nu aveau nici măcar afișat un număr de telefon de urgență.

Zona de sud a județului Sibiu și mai ales localitățile prin care trece Oltul, sunt cele mai expuse pentru inundații.

În câteva din aceste comunități au avut loc importante inundații în urmă cu câțiva ani, iar pentru ca populația să nu mai fie luată prin surprindere s-au făcut comitete de urgență care trebuie să asigure permanența în cazul instaurării unor coduri de avertizare de astfel de calamități.

În realitate însă lucrurile nu stau deloc bine. La Tălmaciu ușa primăriei era închisă și nici țipenie de om în clădire.

La câțiva kilometrii distanță, ceeiași situație. Primăria din Turnu Roșu are ușile închise și nimeni nu asigură permanența.inundatii (3)ISU a mers în control

Și cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Sibiu s-au lovit de aceeiași problemă. Lipsa oamenilor care să facă permanența la primăria din Turnu Roșu, dar și la alte localități din județ.

YouTube video

După mai multe încercări eșuate, am găsit și o primărie în care responsabilul Comitetului Pentru Situații de Urgență era la primărie.

La Racovița situație normală

La Racovița oamenii spun că nu se joacă cu focul în astfel de situații, după ce în 2009 apele le-au inundat casele și grădinile.inundatii (2)

”Da. Fac permanența. E normal să fie cineva aici. Eu sunt șefului serviciului voluntar pentru situații de urgență. Deocamdată nu e gravă situația. Este cod și respectăm instrucțiunile perfecturii. În situația în care încep să crească apele avertizăm primarul și chemăm comitetul pentru situații de urgență în caz de probleme majore. (..) E vorba de partea jos a comunei unde au fost inundații în 2009. (..) Și atunci s-au întâmplat dintr-odată și nu mai fuseseră de peste 100 de ani”, a spus Girea Lucian – Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Racovița.

Echipele de la ISU Sibiu care au făcut controale la primăriile din județ în noaptea trecută vor raporta astăzi situația din teritoriu, iar primarii care nu s-au organizat așa cum era prevăzut vor fi trași la răspundere.

 

Ultima oră

Comentariul meu