sute de amenzi și permise suspendate de polițiști în numai o zi în județul sibiu

În cursul zilei de ieri, 13 mai, în cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea prevenirii accidentelor şi sancţionării abaterilor la regimul rutier a fost constatată o infracţiune la regimul rutier.

În cadrul activităţilor specifice desfăşurate în trafic, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control în trafic, pe str. Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu un autoturism.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii rutieri au constatat faptul că autoturismul condus de un sibian în vârstă de 30 de ani este neînmatriculat, autorizaţia provizorie de circulaţie fiind expirată din data de 07.05.2014.

Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 cod penal.

Totodată, poliţiştii rutieri au ridicat în vederea suspendării 10 permise de conducere, astfel:

–              dreptul de a conduce autovehicule al unui conducător auto a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice;

–              dreptul de a conduce autovehicule al unui conducător auto a fost suspendat pentru o perioadă de 60 de zile pentru efectuarea unei depăşiri neregulamentare;

–              4 de permise de conducere au fost suspendate pentru o perioadă de 30 de zile pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare;

–              dreptul de a conduce autovehicule al 3 conducători auto a fost suspendat pentru o perioadă de 30 de zile pentru neacordare de prioritate pietonilor;

–              dreptul de a conduce autovehicule al unui conducător auto a fost suspendat pentru o perioadă de 30 de zile pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate şi 271 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.513 de lei. 255 de sancţiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, astfel:

–              66 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză;

–              56 sancţiuni au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă;

–              27 de sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru indisciplina în trafic;

–              iar 106 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Ultima oră

Comentariul meu