iohannis îi ia din nou fața lui antonescu în sondaje. primarul sibiului crește în popularitate!

Românii cred că cel mai potrivit candidat din partea PSD la alegerile prezidențiale este Victor Ponta, iar din partea PNL – primarul Sibiului, Klaus Iohannis, relevă un sondaj INSCOP.

 

Astfel, 44,8% dintre participanții la sondaj au indicat că cel mai potrivit candidat la alegerile prezidențiale din partea PSD ar fi Victor Ponta, în timp ce 17,8% optează pentru Mircea Geoană drept candidat din partea social-democraților.

32% dintre cei chestionați nu îl consideră potrivit pe niciunul dintre cei doi, iar 5,4% au indicat ‘nu știu’ sau nu au răspuns la această întrebare.

Iohannis îl bate în sondaje pe Crin

Cel mai potrivit candidat la prezidențiale din partea PNL este considerat Klaus Iohannis, cu 37,9% dintre opțiuni, iar 22,8% l-au menționat pe Crin Antonescu.

32,9% dintre cei chestionați nu îl consideră potrivit pe niciunul dintre cei doi, iar 6,4% nu știu sau nu au răspuns la această întrebare.

iohannis îi ia din nou fața lui antonescu în sondaje. primarul sibiului crește în popularitate!
Foto: (c) www.inscop.ro

Potrivit sondajului, cel mai potrivit candidat la Președinție din partea partidelor de dreapta (Partidul Democrat Liberal, Partidul Mișcarea Populară și Forța Civică) este considerat Mihai-Răzvan Ungureanu — 26,7%, urmat de Elena Udrea, cu 8,7%, Emil Boc — 8,4%, Cătălin Predoiu — 8%, în timp ce 40,9% nu îl consideră potrivit pe niciunul dintre cei patru. 7,3% dintre români nu știu sau nu au răspuns la această întrebare.

iohannis îi ia din nou fața lui antonescu în sondaje. primarul sibiului crește în popularitate!
Foto: (c) www.inscop.ro

Barometrul INSCOP mai arată că Victor Ponta conduce în topul opțiunilor pentru alegerile prezidențiale ale românilor și ar câștiga în turul al II-lea al alegerilor pentru Președinție împotriva oricărui contracandidat.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidențiale și candidații ar fi Victor Ponta, Crin Antonescu, Mihai-Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu, Corneliu Vadim Tudor, Kelemen Hunor și Dan Diaconescu, 41,7% dintre cei care au formulat o opțiune clară (fără variantele de răspuns “Altcineva”, “Nu sunt hotărât”, “Nu votez”, “Nu știu/Nu răspund”) ar vota cu Victor Ponta din partea Alianței PSD-UNPR-PC (38,7% în martie și 37,3% în ianuarie).
iohannis îi ia din nou fața lui antonescu în sondaje. primarul sibiului crește în popularitate!
Foto: (c) www.inscop.ro

Premierul este urmat de Crin Antonescu, cu 20,7% (25% în martie și 28% în ianuarie), Mihai-Răzvan Ungureanu — 17,1% (14,6% în martie și 14,1% în ianuarie), Cătălin Predoiu — 8,6% (9,3% în martie și 7,2% în ianuarie), Corneliu Vadim Tudor — 4,6% (5,1% în martie și 5,6% în ianuarie), Kelemen Hunor — 3,8% (3,5% în martie și 5,5% în ianuarie) și Dan Diaconescu — 3,5% (3,8% în martie și 2,3% în ianuarie).

Raportat la totalul populației chestionate, 9% au optat pentru varianta de răspuns “Altcineva”, numele cele mai menționate fiind, conform sondajului, Klaus Iohannis, Călin Popescu-Tăriceanu și Mugur Isărescu. De asemenea, 17,5% au răspuns că nu sunt hotărâți, 8,3% nu ar vota, iar 2,1% nu știu sau nu au răspuns.

INSCOP a testat și varianta de întrebare introducând și o opțiune de candidat din partea PMP.

Astfel, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidențiale și candidații ar fi Victor Ponta, Crin Antonescu, Mihai-Răzvan Ungureanu, Elena Udrea, Cătălin Predoiu, Corneliu Vadim Tudor, Kelemen Hunor și Dan Diaconescu, 39,9% dintre cei care au formulat o opțiune clară (deci fără variantele de răspuns “Altcineva”, “Nu sunt hotărât”, “Nu votez”, “Nu știu/Nu răspund”) ar vota cu Victor Ponta din partea Alianței PSD-UNPR-PC. Premierul este urmat de Crin Antonescu — 20,1%, Mihai-Răzvan Ungureanu — 12,4%, Elena Udrea — 9,6%, Cătălin Predoiu — 7,2%, Corneliu Vadim Tudor — 4,1%, Kelemen Hunor — 3,4% și Dan Diaconescu — 3,3%.
iohannis îi ia din nou fața lui antonescu în sondaje. primarul sibiului crește în popularitate!
Foto: (c) www.inscop.ro

Raportat la totalul populației investigate, 6,9% au optat pentru varianta de răspuns “Altcineva”, 16,1% nu sunt hotărâți, 8,5% nu ar vota, iar 2,6% nu știu sau nu răspund.

La întrebarea “Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidențiale pentru turul al II-lea și ați avea de ales (ipotetic) între următoarele personalități, pe cine ați alege pentru funcția de și președinte al României?”, opțiunile respondenților merg către Victor Ponta într-o confruntare cu Crin Antonescu (58,9% la 41,1%). Victor Ponta ar câștiga și în fața lui Klaus Iohannis cu 51,7% la 48,3%. În fața lui Mihai-Răzvan Ungureanu, Victor Ponta ar obține o victorie cu 56,6% la 43,4%.

Ponta l-a învinge în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale și pe Emil Boc, cu 65,8% la 34,2%.

În cazul unei confruntări cu Elena Udrea, premierul ar obține 69,6% la 30,4%. Victor Ponta l-ar înfrânge în turul doi al alegerilor prezidențiale și pe Teodor Meleșcanu, cu 63,7% la 36,3%.iohannis îi ia din nou fața lui antonescu în sondaje. primarul sibiului crește în popularitate!
Foto: (c) www.inscop.ro

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului “Adevărul” în perioada 1-7 mai. Volumul eșantionului a fost de 1.056 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. Chestionarele au fost aplicate în 38 de județe și Municipiul București, într-un total de 78 de localități (orașe mari, medii și mici, comune, sate). Eșantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensământului populației din 2011.

sursa. agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu