iohannis conduce detașat în fața lui crin antonescu într-un sondaj pentru alegerile prezidențiale

Klaus Iohnnis este preferat de votanți în cadrul unui sondaj demarat de gândul.info. Peste 67 la sută din participanții la sondaj spun că l-ar alege la președinție pe primarul Sibiului în detrimentul lui Crin Antonescu.

Candidatul PNL la prezidenţiale se poate schimba după 25 mai, când sunt programate alegerile europarlamentare, Crin Antonescu jucându-şi soarta în fruntea partidului în funcţie de scorul obţinut. Antonescu sau Iohannis sunt cele două variante care pot reprezenta PNL în competiţia pentru Palatul Cotroceni.

Crin Antonescu este oficial candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale, dar se află pe un trend descendent în sondajele de opinie după ce a pierdut sprijinul USL.

Liberalul a făcut o promisiune înaintea alegerilor europarlamentare, care îi poate bloca însă candidatura la prezidenţiale: dacă PNL nu obţine 20% la alegeri pentru Parlamentul European va demisiona din funcţia de preşedinte al PNL. În cazul în care Antonescu nu va reuşi să-şi atingă ţinta, sunt şanse mari ca în partid să se producă o schimbare a candidatului pentru prezidenţiale.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, reprezintă varianta de rezervă pentru PNL în cazul în care Antonescu se retrage din competiţia prezidenţială.sondaj

El a fost lăudat şi de preşedintele Traian Băsescu care a spus că Iohannis ar fi o figură mai proaspătă dacă Antonescu îi cedează locul în competiţia pentru Palatul Cotroceni. Desemnarea lui Iohannis drept candidatul PNL la prezidenţiale a fost infirmată de Antonescu, dar lucrurile se pot schimba după 25 mai, când se va vedea scorul liberalilor la europarlamentare. Iohannis este văzut şi ca o soluţie pentru a reprezenta dreapta la alegerile prezidenţiale.

VEZI AICI CUM DECURGE SONDAJUL ȘI INTRĂ EXPRIMĂ ȘI TU OPINIA TA!

Ultima oră

Comentariul meu