au început lucrările la reţelele de apă şi canalizare din localitatea mârșa

Joi  au început, în localitatea Mârșa, lucrările pentru înlocuirea conductelor de alimentare cu apă potabilă și a celor de canalizare precum și a branșamentelor, respectiv racordurilor aferente.

Investițiile sunt realizate în cadrul Contractului ”Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din localitățile Avrig și Mârșa”. Primele străzi intrate în reabilitare sunt Carpați, Suru și Călțun.

Contractul a fost semnat în data de 17.07.2013 și face parte din Proiectul implementat de S.C. Apă-Canal S.A. Sibiu, „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu. Firma desemnată câştigătoare este S.C. CONSTRUCȚII S.A. Sibiu, valoarea contractului este de 10.825.730,83 lei fără TVA, termenul de finalizare a lucrărilor fiind aprilie 2015.

Vor fi reabilitați aproape 3,8 km de rețea de alimentare cu apă potabilă și vor fi introduși aproximativ 3,5 km de conducte noi de canalizare. Investiția este necesară deoarece atât rețeaua de distribuție a localității Mârșa cât și cea de canalizare menajeră sunt vechi, cu probleme de funcționare, ce necesită intervenții frecvente.

Investițiile programate de S.C. Apă-Canal S.A. Sibiu în zonă sunt mai ample, în valoare de peste 26 milioane lei fără TVA, și includ realizarea unei stații de epurare ape uzate menajere pentru localitățile Avrig și Mârșa precum și reabilitare mecanică și electrică a captării Avrig, de unde este alimentată cu apă și localitatea Mârșa. Finalizarea lucrărilor va duce la îmbunătățirea calității vieții celor aproximativ 14.600 de locuitori din localitățile Avrig și Mârșa prin asigurarea accesului la servicii de apă potabilă şi canalizare conforme standardelor europene, realizându-se premisele unei dezvoltări durabile în regiune.

Ultima oră

Comentariul meu