florin cioabă a murit la un spital din antalya. regele romilor avea 58 de ani

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a murit duminică, 18 august, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya. Decesul a fost înregistrat în jurul orei 11, în urma unui stop cardio-respirator.

Medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Operația s-a încheiat după patru ore, însă starea bărbatului era în continuare gravă.

Dorin Cioabă, fiul lui Florin Cioabă, a spus pentru Mediafax că la spitalul Akdeniz Üniversitesi a fost adusă, pe banii familiei, aparatură medicală închiriată, necesară pentru tatăl său.

În urma operaţiei de vineri, Florin Cioabă a avut nevoie de concentrat trombocitar, folosit la transfuzii de sânge, au declarat, tot sâmbătă, apropiaţi ai familiei.

Potrivit surselor citate, la spitalul din Antalya au venit mai multe rude ale lui Florin Cioabă şi alţi membri ai comunităţii romilor.

La intrarea în spital, rudele au stat cu afişe în mână, prin care cereau sânge pentru Cioabă, grupa sanguină a acestuia fiind 0 cu RH pozitiv.

Traian Băsescu a transmis condoleanțe familiei și minorității pe care acesta o reprezintă.

Familia lui Cioabă așteaptă acum ca acesta să fie repatriat. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au anunțat că vor oferi un avion pentru transport.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

florin cioabă a murit la un spital din antalya. regele romilor avea 58 de ani  florin cioabă a murit la un spital din antalya. regele romilor avea 58 de ani  florin cioabă a murit la un spital din antalya. regele romilor avea 58 de ani

Ultima oră

Comentariul meu